TREĆI PORAZ CRNO-BELIH: Olimpija razbila Partizan u Ljubljani sa 29 razlike
Foto: KK Partizan

Više nego ubedljivo

TREĆI PORAZ CRNO-BELIH: Olimpija razbila Partizan u Ljubljani sa 29 razlike

Košarka -
Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Olimpije rezultatom 87:58 (22:18, 23:15, 17:12, 25:13) u derbiju 4. kola ABA lige

LJUBLJANA - Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Olimpije rezultatom 87:58 (22:18, 23:15, 17:12, 25:13) u derbiju 4. kola ABA lige.Crno-beli u prva četiri kola imaju tri poraza. Partizan je u Ljubljani upisao četvrti uzastopni poraz u dva takmičenja. nakon neuspeha protiv Cedevite i Krke u regionalnoj ligi i protiv Lijetuvos Ritasa u Evrokupu.Sa druge strane, Olimpija je ostvarila treću pobedu na startu ABA lige. Blaž Mahkovic je bio najefikasniji u Olimpiji sa 19 poena, Salin i Hrovat su dodali po 10, dok je Begić dodao je 7 poena uz čak 6 blokada. U timu Partizana Edo Murić je upisao 17 poena, Đorđe Gagić je ubacio 14 poena uz 10 skokova, dok je Milutinov zabeležio je 18 poena i 8 skokova. Izabranike trenera Duška Vujoševića u sredu očekuje duel sa Banvitom u drugom kolu Evrokupa, kada će za Partizan debitovati povratnik Milan Mačvan. Crno-beli u sledećem kolu ABA lige dočekuju ekipu Metalca.

TOK MEČA

Olimpija je u prvih 20 minuta razbila crno-bele sjajnim šutem. Ljubljančani su pogodili neverovatnih osam trojki iz 12 pokušaja (67 odsto), a ni za dva nisu bili puno lošiji - osam od 15 pokušaja (53 odsto).Prvih pet minuta proteklo je bez većih rezultatskih promena, a onda su "Zmajčeki" počeli da pogađaju trojke i odlepili se na šest poena prednosti (19:13). U finišu prve deonice razigrao se Bezbradica i primakao Partizan na 20:17 posle 10 minuta igre.Do sredine druge četvrtine domaćin je imao prednost 4-6 poena, a onda su trojkama Marinović, Nikolov i Rupnik počeli da stvaraju veću razliku. Nikolov je u 19. minutu prvi put doneo dvocifrenu prednost svom timu (43:33), a tačku na sjajno prvo poluvreme za Olimpiju stavio je Salin uz zvuk sirene za 45:33.Olimpija je u nastavku meča stigla do +16, pošto je Partizan prve poene u drugom poluvrenenu postigao tek posle četiri minuta igre za 49:35. Begić je bio dominantan u reketu sa šest blokada. Domaći tim je čuvao tu prednost, pa je Olimpija u poslednjih deset minuta ulazi sa 17 poena viška - 62:45.Olimpija je nastavila u istom ritmu, pa crno-beli nisu imali nikakvih šansi da ugroze prednost rivala. Domaći tim je u poslednjoj četvrtini došao i do 30 poena razlike, posle čega su mirno priveli meč kraju.U poslednjoj deonici viđen je i spektakularan potez, koji je obeležio utakmicu u dvorani Stožice. Blaž Mahkovic je sredinom četvrtine postigao neverovatan koš. Naime, lopta je izlazila u aut iza koša, a Mahkovic je u očaju baca u visokom luku kako bi je vratio u teren, ali ona na kraju prolazi kroz obruč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track