NE MOŽE BEZ VUJOŠEVIĆA: Partizan posle isključenja trenera izgubio od Krke
Foto: ABA Liga

ABA liga

NE MOŽE BEZ VUJOŠEVIĆA: Partizan posle isključenja trenera izgubio od Krke

Košarka -
Košarkaši Krke porazili su Partizan (64:68) u meču 2. kola ABA lige igranom u Pioniru

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od ekipe Krke iz Novog Mesta sa 68:64 (17:15, 14:16, 20:18, 17:15), u poslednjoj utakmici 2. kola regionalne ABA lige.Crno-beli su pretrpeli prvi poraz nakon što su na startu pobedili Solnok, dok je Krka zabeležila drugu pobedu posle uspeha protiv Cedevite.Partizan je igrao sa mnogo oscilacija i nije imao rešenje za sjajnog Amerikanca u redovima gostiju Malkolma Armsteda, pa je zasluženo poražen posle velike i neizvesne borbe.U redovima crno-belih najbolji je bio bivši igrač Krke, novoangažovano pojačanje Edo Murić.Trener domaćina Duško Vujošević isključen je u trećoj četvrtini zbog dve tehničke greške, pa je tim u preostalom delu meča vodio njegov pomoćnik Velimir Gašić.

Prva četvrtina

Iako se Murić našao u startnoj petorci, crno-beli nisu najbolje otvorili meč. Tek posle više od tri minuta postigli su prve poene, a postigao ih je upravo Murić (zakucavanje za 2:4). Nisu ni gosti najbolje otvorili utakmicu, pa je u prvih pet minuta ukupno viđeno samo šest poena. Posle trojek Hukića Krka je u 7. minutu imala +5 (9:4), ali je na drugj strani na isti način uzvratio Edo Murić. Do kraja prve deonice Partizan je uz nekoliko skokova u napadu i slabih napada gostiju uspeo da uhvati priključak, pa je posle deset minuta na semaforu stajalo 17:15 za Krku.

Druga četvrtina

Crno-beli u imali svoje prilike, ali je Kastrati u 13. minutu igre pogodio trojku za 21:17, a onda je Bezbradica stigao i rampom zaustavio Armsteda u nameri da donese Krki ponovo "+6". Mirko Mulalić je ubacio novu trojku za goste (24:18), dok je Milutinov odmah fauliran, ali nije ubacio nijedan penal. I do 17. minuta igre sve se vrtelo oko četiri-pet poena razlike, a onda je došlo do razmene paljbe za tri poena do rezultata 29:24. Kako Partizan krene u juriš, tako Krka odmah napravi korak više, ali je dominacija Milutinova pomogla crno-belima u reketu, pa je sa dva uspešno izvedena slobodna bacanja uspostavio "-1" (29:28). Andrić je drugom trojkom na 12 sekundi do poluvremena doneo prvo vođstvo domaćinu u Pioniru (31:29). Dva slobodna bacanja u poslednjoj sekundi Hukića donela su egal pre velikog odmora (31:31).

Treća četvrtina

Serijom 7:2 Partizan je drugo poluvreme otvorio vođstvom 38:33.Posle četiri minuta igre u drugom poluvremenu Partizan je poveo i publika se probudila u Pioniru (38:33). Posle dva poena Gagića, Arsmted je sa trojkom održao Krku u životu, ali je Murić zatim pogodio za 42:36. Upravo je Edo Murić nastavio da rešeta, pa je skupio već 13 poena u 27. minutu igre za 45:38. Mulalić je vratio Krku u igru sa linije za tri poena pošto je Partizan u dva navrata promašio zicer (49:45). Od "+8" nije ništa ostalo, jer je Rojc uz prekrašaj Tepića sveo rezultat na 49:49, a onda je isključen i Duško Vujošević isključen zbog druge tehničke greške Partizanu.

Četvrta četvrtina

Prvih pet minuta u poslednjoj deonici bio je u stvari duel jedan na jedan između Eda Murića i Malkolma Armsteda. Bivši igrač Krke je započeo seriju, a na drugoj strani ga je Armsted pratio. Krka je držala minimalnu prednost u prvih pet minuta poslednjeg kvartala, ali nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost kojom bi prelomila utakmicu.

Slovenačka ekipa je u poslednja dva minuta ušla sa 4 poena prednosti 66:62, što je bilo dovoljno da na kraju trijumfuje Tekstualni prenos

Pred susret sa Krkom, trener Partizana Duško Vujošević je istakao da je slovenački klub kvalitetniji nego što to njegovo ime pokazuje. Edo Murić najavio je da će to biti emotivni meč za njega, dok je Mihajlo Andrić istakao da ’crno-bele’ protiv Krke čeka teži posao nego sa Solnokom u prvom kolu.

S druge strane, Aleksandar Džikić, strateg Krke, istakao je da on i njegovi izabranici vrlo dobro znaju gde dolaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track