SALETOV DRIM TIM: Srbija pregazila Brazil za polufinale Mundobasketa
Foto: FIBA

Četvrtfinale Svetskog prvenstva

SALETOV DRIM TIM: Srbija pregazila Brazil za polufinale Mundobasketa

Košarka -
Briljantna igra i ubedljiva pobeda nad Brazilom dovela je srpski tim među najbolje četiri ekipe na svetu
1 / 3 Foto: Fiba

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu pregazila Brazil rezultatom 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 18:12).

Izabranici Aleksandra Đorđevića igraće za finale protiv Francuske, koja je pobedila Španiju 65:52.

Sjajnu partiju odigrao je Miloš Teodosić, koji je postigao 23 poena, Bogdanović je postigao 12. Krstić i Raduljica su ubacili po 10 poena, Marković 9, Bjelica 8.

Momci su postali svesni svog talenta i kvaliteta, a deluje da se i nacija probudila, te da će svi biti uz naše košarkaše danas.

Podršku košarkašima pružile su i koleginice iz reprezentacije koje se u Francuskoj pripremaju za Svetsko prvenstvo.

Srbija je odigrala svoju najbolju utakmicu na šampionatu, i samo na kratko u nekoliko navrata nije vodila. "Orlovi" su u trećoj četvrtini prelomili meč protiv tima punog NBA zvezda i stekli ubedljivu razliku, koja je u četvrtoj četvrtini i prešla 30 razlike.

Selektor Aleksandar Đorđević uvodio je u igru sve igrače, a kompletna reprezentacija, i igrači i stručni štab, nisu padali u vatru, čak i kada je na terenu bilo koškanja.

Brazil je poveo sa 2:0, ali je Srbija preokrenula i predvođena sjajnom igrom Nemanje Bjelice došla do 19:15, iako je on brzo napravio dve lične greške. Teodosić je postigao osam poena u prvih 10 minuta, a Bjelica pet.

Brazil je sa dve trojke počeo drugu četvrtinu i preuzeo vođstvo, ali je Srbija napravila seriju od 8:0 i povela sa 29:23.

Brazil se tada prilagodio i napravio seriju od 10:0 i na kratko poveo sa 32:29. Period bez koša prekinuo je Bjelica, Teodosić se nadovezao sa tri pogođena slobodna bacanja, a Krstić je pogodio za 37:32 na poluvremenu.

Srbija je drugo poluvreme počela sjajnim zakucavanjem Raduljice kroz dvojicu odbrambenih igrača, a onda i Bogdana Bogdanovića. Brazilci su odgovorili košem Varežaa, ali su se posle toga iznervirali, tako da su tehničke greške dobili Tijago Spliter i Markinjos Vijeira. Raduljica je pogodio jedno bacanje, a Teodosić četiri, posle čega je Stefan Marković položio za velikih 16 poena prednosti, 50:34.

Iako su timovi do kraja vodili veliku borbu, Srbija je potpuno preuzela kontrolu meča i samo povećavala razliku, koja je u jednom trenutku prešla 30 razlike, 82:51.

TOK MEČA

4. ČETVRTINA - 18:12

Trojka Markovića na početku poslednje deonice da ništa ne prepusti slučaju - 69:44. Kalinić postiže novu trojku za ubedljivih 72:46!

Rapsodija "Orlova", ubedljiva igra i ubedljiv trijumf.

3. ČETVRTINA - 29:12

Sjajan ulazak Srbije u treći period, zakucavanje Raduljice i Bogdanovića za 41:32.

Brazilci su se bunili posle jednog prekršaja nad Raduljicom i zaradili dve tehničke greške. Srbija koristi priliku i sa linije slobodnih bacanja stiže na plus 14. Teo u narednoj akciji lepo asistira Markoviću za 50:34.

Uertas smanjuje, ali Bogdanović trojkom donosi prednost 53:36!

Booombaaaa Teodosića za 58:38 u 28. minutu! Najveća prednost, 20 poena viška za Srbiju! Krstić kapitenski postiže šest poena u nizu, Neto postiže trojku - 64:42 za Srbiju u 30. minutu.

2. ČETVRTINA - 16:15

Garsija otvara drugu četvrtinu trojkom za 21:20, nadovezao se Barbosa za vođstvo Brazila 23:21.

Razigrani Teo održava prednost Srbije, njegovim poenima Srbija tačno na sredini druge deonice vodi 29:23, što je najveća prednost do sada.

Razigrtali su se i Brazilci, serijom 9:0 preokrenuli rezultat i poveli sa 32:29, ali Bjelica trojkom prekida seriju.

Teodosić je fauliran pri šutu za tri poena, koristi sva tri za 35:32.

Nenad Krstić produžuje seriju Srbije na 8:0 za vođstvo 37.32.

Poslednji šut u poluvremenu imao je Bogdanović, ali njegov šut za tri poena nije bio precizan.

1. ČETVRTINA - 21:17

Početni sastav Srbije Marković, Teodosić, Kalinić, Bjelica, Raduljica. Za Brazil Uertas, Barbosa, Varežao, Markinjoš Vieira, Spliter.Varežao je postigao prve poene na meču, uzvratio je Raduljica zakucavanjem. Brazilci preko Vieire ponovo vode, ali Teodosić posle pokušaja trojke i tri slobodna bacanja i solo prodora Markovića donose Srbiji prednost 7:4. Markinjoš postiže trojku, ali Teodosić vraća trojku na trojku.

Bjelica i Teodosić sa po dva poena donose Srbiji vođstvo 14:9 u 6. minutu. Sa druge strane Vieira je postigao sedam poena za svoj tim.

Srbija uglavnom održava minimalno vođstvo, a pomalo početnička greška Krstića, kada je napravio faul u poslednjoj sekundi napada Brazila pri šutu za tri donela je rivalu priključenje na 16:15. Bjelica se razigrao, posle solo prodora pogodio je za 19:15 u 9. minutu igre.

Na isteku prvih deset minuta Srbija ima četiri poena prednosti - 21:17. Teodosić je postigao 8 poena, Bjelica 5. Kod Brazila Varežao 8, Vieira 7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track