ORLOVI OČERUPALI PRVAKE EVROPE: Srbija u Pou bolja od Francuske
Foto: Printskrin

Pripreme

ORLOVI OČERUPALI PRVAKE EVROPE: Srbija u Pou bolja od Francuske

Košarka -
Veći deo meča izabranici selektora Đorđevića, koji na ovom meču uz od ranije povređene Nedovića i Krstića nije računao na Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića bili su u vođstvu

Košarkaška reprezenrtacija Srbije savladala je Francusku (79:69) u poslednjem meču na turniru u Pou.

Veći deo meča izabranici selektora Đorđevića, koji na ovom meču uz od ranije povređene Nedovića i Krstića nije računao na Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića bili su u vođstvu, najviše deset poena prednosti, krajem trećeg i početkom četvrtog kvartala.

Najefikasniji u našem timu bio je Mirolsav Raduljica sa 14 poena, dok je za Francuze Žofri Lovernj ubacio 17.

http://www.youtube.com/watch?v=HvQXiaeUfKE

Tok utakmice

Prva četvrtina

Na početku se igralo u vrlo brzom ritmu, Srbija je posle minut i po vodila sa 6:0, ali su i Francuzi brzo uzvratili. Raduljica je dao šest, Micov pet poena, a naša ekipa je posle pet minuta igre vodila 13:11.Nedugo potom Francuzi su sa pet vezanih peona preuzeli vođstvo 16:13, a njihovu seriju prekinuo je Štimac, koji je vezao četiri poenaza prilaz na 18:17. Francuzi su poveli 24:18, a prvu deonici rešili su vođstvom 24:20.

Druga četvrtina

Micov je na sjajnu asistenciju Jovića ubacio trojku (23:24) i naterao Vensana Kolea da zatraži tajm-aut samo posle minut igre. Uzvratio je Nando de Kolo odličnom fintom i pogotkom sa distance, da bi Katić počeo da muči rivala iz reketa i nanizao je četiri poena za 27:28. Od izjednačenja 32:32 trojkom Kalinića i preokret u režiji Simonovića, takođe pogotkom iza linije 6,75 metara, Srbija je preuzela vođstvo i prvi deo igre rešila u svoju koristi 41:39.

Treća četvrtina

Drugo poluvreme počelo je poenima Nikole Kalinića.Za dva minuta po povratku sa odmora srpski košarkaši su igrali odličnu odbranu kojoj je promakla samo trojka Furnijea, dok su koš rivala pogađali Kalinić, Micov i Raduljica za 47:42. Francuzi shvataju da je situacija sve ozbiljnija, vezuju nekoliko poena i posle koša Želabala bilo je 49:49.Serijom 9:0 u kojoj je sa pet poena prednačio Bjelica Srbija je povela 58:51, nešto manje od tri minuta pre kraja četvrtine.

Do isteka trećeg kvartala Katiće je bio dobar u napadu, a odbrana našeg tima terala je Francuze na teške šuteve i promašaje, što nam je donelo vođstvo od 63:53.

Četvrta četvrtina

U prva tri minuta poslednje četvrtine obe ekipe postigle su po dva poena. sa dve trojke Francuzi su posle toga prišli na 65:61 posle čega je Đorđević tražio minut odmora i iskritikovao igrače.

Kritika je urodila plodom i postignut je koš., a posle trojke Bjelice bilo je 71:61 nešto manje od pet minuta pre kraja. Srbija do kraja susreta nije dozvolila rivalu da se vrati u meč, pa je ostvarila veoma značajnu pobedu, koja će timu dodatno podići samopouzdanje pred duele na Trofeju Beograda i završetak priprema za Svetski kup.

Tekstualni prenos

Prvog dana Srbija je izgubila od Grčke, a u subotu je tim selektora Đorđevića u napetom meču posle produžetka savladao Hrvatsku.

Prethodno su košarkaši Srbije pobedili Bosnu i Hercegovinu i Kanadu, a doživeli su poraz od Italije.

Hrvarti bolji od Grka Košarkaši Hrvatske pobedili su selekciju Grčke na pripremnom turniru u Pou sa 68:66 (20:17, 16:14, 11:19, 21:16) što im je ujedno i prvi trijumf na tom takmičenju. Najefikasniji kod Hrvata bili su Dario Šarić i Mario Hezonja koji su ubacili po 11 poena, dok je kod Grka svetla tačka bio Janis Burusis sa 16 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track