GAUČOSI NEMOĆNI PRED ORLOVIMA: Košarkaši Srbije pregazili Argentinu
Foto: Tanjug

Na redu su Turci

GAUČOSI NEMOĆNI PRED ORLOVIMA: Košarkaši Srbije pregazili Argentinu

Košarka -
Srbija će u finalu "Trofeja Beograd", igrati sa Turskom, koja je u polufinalu pobedila Portoriko 77:66.

BEOGRAD - Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale "Trofeja Beograd", pošto je u polufinalu nadigrala selekciju Argentine rezultatom 85:67 (26:14, 20:18, 24:19, 15:16).Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Raduljica sa 15 poena, dok je Bogdanović ubacio osam. Kod gostiju, najbolji je bio Noćioni sa 13 poena.Srbija će u finalu igrati sa Turskom, koja je u polufinalu pobedila Portoriko 77:66.Finale je na programu u nedelju od 20,30 časova.

Kapiten Nenad Krstić bio je prijavljen za utakmicu, ali nije ulazio u igru, već je saigrače bodrio sa klupe. Jedini drugi igrač koji nije dobio priliku je Miloš Milisavljević. Obojica selektora imala su prijavljenih 14 igrača.

Argentina je stekla početno vođstvo od 3:0, posle čega je Srbija napravila preokret i već u prvom poluvremenu stekla dvocifrenu prednost, koju je čuvala do kraja meča. Srbiju je u Areni bodrilo nešto više od 12.000 gledalaca. Posle sutrašnjeg finala sa Turskom, Srbija će odigrati još dve pripremne utakmice sa Novim Zelandom, a onda putuje u Španiju na Svetsko prvenstvo, koje počinje 30. avgusta.

TOK UTAKMICE

Naši košarkaši su loše ušli u meč, a u prva dva minuta nisu uspeli da postignu poene. Srbija je potom došla do svoje igre i povela 6:3. Argentinci su uzvratili i stigli do vođstva. Međutim, do kraja prve četvrtine razigrali su se naši košarkaši i prvu četvrtinu rešili u svoju korist rezultatom 26:14.

"Orlovi" su nastavili sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini. Posle trojke Simonovića i poena Bogdanovića, gosti su morali da zatraže tajm-aut. Naša selekcija je brzo stigla do plus 19 (33:14), a onda je prednost našeg tima narasla i do 43:22. Naša selekcija je pala u finišu, a Argentinci su to iskoristili i na odmor otišli sa minusom od 46:32.Srbija je nastavila sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, a prednost "orlova" je rasla iz minuta u minut. Prednost Srbije je često bila veća i od 20 poena, ali su naši košarkaši u poslednju četvrtinu ušli s vođstvom od 70:51.Srbija je održavala visoko vođstvo i zasluženo je stigla do ubedljive pobede.

Đorđević zadovoljan pobedom nad Argentinom

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom na Trofeju Beograda da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na SP.

"Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjace oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgvorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice", rekao je Đorđević i dodao:

"Bilo je i grešaka, ima par stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem, jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred".

Selektor je objasnio da zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića.

"Krstić je u Beogradu odradio sa nama par treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo danas nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke", rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track