SRUŠEN JE KINESKI ZID: Srbija protiv Kube u osmini finala SP
Foto: Fiba.com

Košarkašice nadigrale i Kinu

SRUŠEN JE KINESKI ZID: Srbija protiv Kube u osmini finala SP

Košarka -
Košarkašice Srbije igraće protiv Kube za plasman u četvrtfinale Mundobasketa
1 / 5 Foto: Fiba.com

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Kinu 65:63 i sa drugog mesta u grupi D plasirala se u osminu finala gde će igrati protiv Kube, koja je nadigrala Južnu Koreju 73:57.

Dva različita poluvremena odigrao je tim selektorke Marine Maljković. Prvo u kom je potpuno kontrolisao dešavanja na terenu, uglavnom imao prednost u jednom momentu i devet poena i drugo u kom su se Kineskinje vratile i za deset minuta trećeg kvartala potpuno preokrenule rezultat 49:51.

Uzalud je selektorka Maljković na taj autu pred start drugog poluvremena upozorila tim da ne treba da pravi greške sa pripremnih turnira i dozvoli protivniku da se vrati u meč.

A onda je poslednji kvartal igran "koš za koš", a posle poena Milice Dabović naš tim je tri minuta pre kraja poveo 62:61. Nakon što je minut i 19 sekundi pre kraja Tijana Ajduković promašila dva slobodna bacanja Srbija je vodila 65:63.

Imala je Srbija napad za pobedu, ali je 17 sekundi pre kraja pri vođstvu 65:63, naš tim izgubio loptu. Selektorka je tražila da se igra agresivno i ne dozvoli šut za tri poena. Kineskinje nisu pogodile za veliki trijumf našeg tima.Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tamara Radočaj sa 19 poena, dok je Milica Dabović dodala 12. U reprezentaciji Kine istakla se Ven Lu sa 20 poena, a Hongpin Huang dodala je 10.

http://www.youtube.com/watch?v=l_xqEmvmvwA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track