POBEDA I OPOMENA: Srbija teškom mukom savladala Novi Zeland

Pripreme

POBEDA I OPOMENA: Srbija teškom mukom savladala Novi Zeland

Košarka -
Najvažnija stvar sa utakmice u Vršcu je povratak Miloša Teodosića na parket posle povrede zgloba. On je odigrao 20 minuta uz učinak od 6 poena i 3 asistencije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland u Vršcu sa 83:79, u pretposlednjoj proveri pred Mundobasket u Španiji.

Ekipa selektora Aleksandra Đorđevića će i poslednji meč pred put na Svetsko prvenstvo odigrati protiv iste selekcije u nedelju u hali Pionir.

Najvažnija stvar sa utakmice u Vršcu je povratak Miloša Teodosića na parket posle povrede zgloba. On je odigrao 20 minuta uz učinak od 6 poena i 3 asistencije.

Miroslav Raduljica je bio dominantna figura ovog meča sa 21 poenom, 4 skoka i 9 iznuđenih prekršaja. Bogdan Bogdanović dodao je 16 (4-6 za tri), Nemanja Bjelica imao je 8, a Raško Katić 7 poena. Na drugoj strani, Vebster je ubacio 18, a Peni i Vukona po 12 poena.

Prva četvrtina

Novi Zeland je uspevao mnogo lako da uđe u reket i poentira, pa je protivnik došao do vođstva od 9:3, ali je Bjelica trojkom vratio Srbiju u igru. Došli su naši i do jednog poena minusa, a onda je Lo ubacio trojku za 8:12. Prvo izjednačenje došlo na pet minuta do kraja prve četvrtine (12:12). Posle dužeg vremena, u igru je ušao i Miloš Teodosić koji je pozitivno uticao na reprezentaciju Srbije koja je preko Katića došla do prvog vođstva posle koša i dodatnog bacanja (17:14). Šut je i dalje služio goste, dok je Marko Simonović ubacio svoj prvi šut za tri poena, a deonica je završena sa 24:22.

Druga četvrtina

U prva dva minuta igre u drugoj četvrtini samo su pogađali košarkaši Novog Zelanda, pa su povezali 5:0 za preokret (24:27). Tada se i desila iznenadna dominacija gostiju koji su došli i do "+8" (30:38), ali su Raduljica i Bjelica smanjili tu veliku prednost poenima iz reketa. Katić i Bogdanović su dodatno smanjili razliku u narednih minut i po igre, pa je bilo samo poen minusa (39:40). Trojka igrača Novog Zelanda, a onda još jedna Bogdanovića održali su razliku na minut i po do poluvremenu (42:43). Do kraja igre u prvom delu gosti su postigli dva poena i vodili 45:42 posle dve deonice.

Treća četvrtina

Drugi deo igre otvoren je tako što je Peni prvo pogodio iza linije za tri poena, a zatim je Bogdan nastavio u istom ritmu i zadržao Srbiju blizu (45:48). "Orlovi" su se konačno u prednost vratili na četiri i po minuta do kraja treće deonice kada je Marković pogodio za 54:53. reći deo igre završen je trojkom Teodosića, kojom je naš tim poveo 61:60.

Četvrta četvrtina

Srpska selekcija nije uspevala nikako da se odvoji od upornog protivnika koji je na trenutke izgledao kao ozbiljnija ekipa, a tako je izgledalo sve do pet minuta do kraja utakmice kada je Novi Zeland vodio 68:70. Dva minuta i 35 sekundi pre kraja naš tm je pogotcima Krstića sa linije slobodnih bacanja poveo 75:73. Tada je tim Srbije ubacio i trojku i poveo 78:73.

Novozelanđani se nisu predavali, pa su 25 sekundi pre kraja meča posle promašaja Teodosića za tri poena, krenuli u napad za produžetak. Akcija je prekinuta faulom, a pošto gosti oba puta nisu bili precizni, Srbija je posle penal završnice na kraju slavila 83:79.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track