PAKAO OD GRUPE: Crvena zvezda protiv Olimpijakosa, Valensije, Laborala, Galate u Evroligi
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli saznali imena rivala

PAKAO OD GRUPE: Crvena zvezda protiv Olimpijakosa, Valensije, Laborala, Galate u Evroligi

Košarka -
Kao i prošle godine, i ove će četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći u drugi krug

Tačno u podne u Barseloni obavljen je žreb za Evroligu. Srbiju predstavlja Crvena zvezda koja je svrstana u grupu D, a za rivale ima ekipe: Olimpijakos, Valensija, Laboral Kuča, Galatasaraj i Neptunas.

Zvezda je izbegla najtežu grupu C, u kojoj su Barselona, Panatinaikos i Fenerbahče, ali je grupa u kojoj se nalazi izuzetno teška.

Plasman u drugu fazu obezbediće po četiri ekipe iz svake grupe, dok će timovi koji ne prođu u TOP 16 takmičenje nastaviti u Evrokupu. Raspored utakmica biće objavljen kasnije u toku dana.

SASTAVI GRUPA

Grupa A: Real, Efes, Žalgiris, Nižnji Novgorod, Dinamo Sasari, Kvalifikant,

Grupa B: CSKA, Makabi, Malaga, Alba, Cedevita, Limož

Grupa C: Barselona, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani Milano, Bajern, Turov

Grupa D: Olimpijakos, Valensija, Laboral Kuča, Galatasaraj, Crvena zvezda, Neptunas

Kvalifikacioni turnir biće odigran od 23. do 26. septembra u Ostendeu, a takmičiće se Uniks - Zelena Gora, Hapoel Jerusalim - Nimbruk, Asvel - Ostende i Riga - Strazbur.Završni turnir Evrolige biće održan od 15. do 17. maja 2015. godine u Madridu.

Sastavi šešira pre žreba:1. šešir: CSKA, Barselona, Olimpijakos i Real Madrid2. šešir: Makabi, Panatinaikos, Valensija, Anadolu Efes3. šešir: Unikaha, Fenerbahče Ulker, Laboral Kuća, Žalgiris4. šešir: Alba, Galatasaraj, Emporio Armani, Nižnji5. šešir: C. zvezda Telekom, Bajern Minhen, Dinamo Sasari, Cedevita6. šešir: Turov, Neptunas, Limož i pobednik kvalifikacija

Radonjić: Rano za prognoze, dobro je da nismo u C grupiTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je zadovoljan protivnicima u Evroligi, iako je njegov tim mogao i bolje da prođe prilikom žreba u Barseloni.Zvezda će drugu godinu zaredom igrati u elitnom klupskom takmičenju, a rivali u grupi D biće joj trostruki šampion Evrope Olimpijakos, vicešampion turske Galatasaraj, osvajač Evrokupa Valensija, Laboral i litvanski Neptunas."Mogli smo možda i bolje da prođemo, ali sačekajmo formiranje rostera. Rano je da se bilo šta kaže o našim rivalima kada je jasno da su svi u ranoj fazi pravljenja ekipa. Mi smo ove godine iskusniji u odnosu na prethodnu, iza sebe imamo učešće u Evroligi, kada smo takođe imali veoma tešku grupu. Očekuje nas puno dobrih mečeva", rekao je Radonjić za klupski sajt.On je dodao da je dobro što su crveno-beli izbegli grupu C, koja je ove godine dobila naziv "grupa smrti" s ozbirom na to da će se u njoj takmičiti Barselona, Panatiniakos, Fenerbahče, Armani, Bajern i Turov."Dobro je što nismo u njoj, ali sigurno da je naša grupa jako kvalitetna i sastavljena od timova koji godinama nastupaju u Evroligi. U odnosu na prošlu sezonu bolje je što smo izbegli kvalifikanta. Pod pretpostavkom da je Uniks veliki favorit, ekipa iz šestog šešira bi spadala u red najjačih u takmičenju", rekao je Radonjić.

Raspored: Galata prva u Beogradu

Izabranici trenera Dejana Radonjića, prvu utakmicu odigraće u Beogradu protiv Galatasaraja 16. ili 17. oktobra, dok se u drugom kolu sastaju sa Neptunasom u gostima. Slede dueli sa Valensijom i Olimpijakosom u srpskoj prestonici, dok će u poslednjem kolu prve faze gostovati u Vitoriji.Još uvek se ne zna da li će Zvezda svoje mečeve kao domaćin igrati u Kombank Areni ili Pioniru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track