Vlade Divac hitno operisan posle jakih bolova u stomaku

Operacija bila duga i složena

Vlade Divac hitno operisan posle jakih bolova u stomaku

Košarka -
Divac se na sreću, nalazi van životne opasnosti, rekao je hirurg Dragan Radovanović

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac operisan je u subotu u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Vlade Divac (46) je u jutarnjim časovima primljen u bolnicu zbog jakih bolova u stomaku, a hitnu i dugotrajnu operaciju obavio je šef medicinskog tima Olimpijskog komiteta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.

Sledi oporavak

- Operacija je bila duga i složena. Vlade Divac se probudio i nalazi se van životne opasnosti. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i u narednom periodu - rekao je nakon zahvata dr Radovanović.Iz Olimpijskog komiteta Srbije poručili su da će sve relevantne informacije biti dostupne javnosti kad se Vlade Divac oporavi i zamolili da se poštuje privatnost njegove porodice.

Zabrinuta supruga

Vlade Divac je prošle godine u maju u nekoliko navrata boravio u bolnici zbog krvarenja u stomaku. Tada je problem bio čir. U medicinskim krugovima obično kažu da se problemi sa čirom javljaju onda kada neko trpi i potiskuje ono što ga muči i tišti.

Tada je Vlade Divac nekoliko dana boravio na intenzivnoj nezi, a sve vreme uz njega je bila njegova supruga Snežana.

Operisao je diskus-herniju i nastavio da bez problema igra u NBA ligi.Početkom ove godine, tačnije na Božić 7. januara, u saobraćajnoj nesreći na putu Čačak-Užice kod manastira Vavedenje, poginuo je otac Vlada Divca Milenko. Njegova majka Rada tada je povređena.S. R.

Isti scenario

POZLILO MU I 2007. GODINE

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac i pre sedam godina, 31. jula 2007. godine, operisan je nakon što mu je pukao čir na dvanaestopalačnom crevu.

On je nekoliko dana pre operacije dovezen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar pošto mu je pozlilo dok je bio na ručku sa suprugom Snežanom u beogradskom restoranu „Franš“.

Samo dve godine ranije prestao je sa aktivnim igranjem košarke, a jedini porok bile su mu cigarete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track