VI STE BOGOVI KOŠARKE: Amerima zlato, Srbima slava!
Foto: Dado Đilas

Srbija vicešampion sveta

VI STE BOGOVI KOŠARKE: Amerima zlato, Srbima slava!

Košarka -
Naši momci poraženi u finalu od SAD, ali zaslužuju sve pohvale za ono što su uspeli da urade na Svetskom prvenstvu u Španiji

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji. Naši momci poraženi su u finalu od SAD rezultatom 129:92 (35:21, 32:20, 38:26, 24:25), ali izabranici Aleksandra Đorđevića zaslužuju sve pohvale za ono što su uradili na ovom šampionatu.

Dali sve od sebe... Teo i Raduljica
Dali sve od sebe... Teo i Raduljica

Ostvarili su najveći uspeh u poslednjih 12 godina, od SP u Indijanapolisu, kad smo osvojili zlato, i stigli do prvog svetskog odličja otkad je Srbija postala samostalna država. Ovaj rezultat dobija još više na značaju kad se zna da nam većina nije davala šanse da možemo stići tako daleko u Španiji. Ovi momci su nas ponovo vratili na svetsku košarkašku mapu i nema dileme da ćemo u budućnosti ponovo biti velesila u ovom sportu. Zato, „orlovi“, svaka vam čast na svemu što ste pokazali na ovom prvenstvu i hvala što smo prethodne dve nedelje uživali u košarci.

Što se tiče finalne utakmice, Ameri su zasluženo osvojili zlato u Španiji - tokom celog Mundobasketa bili su dominantni, a najbolji pokazatelj je što su sve protivnike ubedljivo savladali. Košarkaši Srbije samo na početku su imali prednost, međutim, od sredine prve četvrtine Jenkiji ubacuju u petu brzinu i do kraja meča nisu ispuštali ubedljivo vođstvo.

Podrška predsednikaNIKOLIĆ NIJE POMOGAOPredsednik Srbije Tomislav Nikolić pratio je finale između naših košarkaša i SAD u finalu Svetskog prvenstva u Španiji. Nikolić ipak nije uspeo da donese sreću našim igračima, koji su ubedljivo poraženi u duelu sa Amerikancima. Predsednik Srbije bio je taličan samo našim vaterpolistima na EP u Mađarskoj, dok na ostalim velikim takmičenjima na kojima su učestvovali naši sportisti nije bio srećne ruke.

Aleksandar VučićDUGO SMO OVO ČEKALIPremijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je igračima i stručnom timu košarkaške reprezentacije Srbije na osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, ističući da je to izuzetan uspeh srpske košarke.- Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci. Ovo je izuzetan uspeh srpske košarke, na koji smo dugo čekali. Ponosni smo na vas, vašu igru i timski duh koji ste pokazali na ovom prvenstvu - naveo je Vučić i naglasio da iskreno veruje da je ovo „tek prvi u nizu izuzetnih rezultata i uspeha koje ćete vi kao izvanredna generacija mladih igrača postići u karijeri“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track