(VIDEO) NE DA MU SE: Njujork pokvario povratak Džejmsa u Klivlend, Peković odličan

NBA liga

(VIDEO) NE DA MU SE: Njujork pokvario povratak Džejmsa u Klivlend, Peković odličan

Košarka -
Njujork je naneo prvi poraz Klivlendu, ekipu koju ove sezone mnogi smatraju prvim favoritom za osvajanje NBA lige

Košarkaši Njujorka pobedili su u noći između četvrtka i petka kao gosti ekipu Klivlenda sa 95:90, u svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici NBA lige.

Njujork je tako naneo prvi poraz Klivlendu, ekipu koju ove sezone mnogi smatraju prvim favoritom za osvajanje NBA lige. Lebron Džejms, koji se posle četiri sezone vratio u svoj matični klub, loše je šutirao iz igre (6/20) i postigao je 17 poena. Efikasniji od njega u Klivlendu bili su Kajri Irving sa 22 i Kevin Lav sa 19 poena.

Njujork je sa 25 poena predvodio Karmelo Entoni, koji je 2003. godine bio treći pik na draftu, iza prvoplasiranog Džejmsa i srpskog košarkaša Darka Miličića, koji je bio drugi.

Iznenađenje su napravili i Los Anđeles Klipersi koji su na svom terenu sa 93:90 pobedili Oklahomu, predvođeni Blejkom Grifinom sa 23 i Krisom Polom sa 22 poena. Oklahomu je u odsustvu najboljeg igrača Kevina Durenta predvodio Peri Džons sa 32 poena, dok je Rasel Vestbruk igrao samo osam minuta i postigao dva poena.

Minesota je kod kuće pobedila Detroit sa 97:91 uz odličnu timsku igru, s obzirom na to da nijedan igrač nije imao više od 20 poena, uključujući prvog pika sa ovogodišnjeg drafta Endrjua Viginsa koji je imao osam. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tadeus Jang sa 19 poena, dok je dva manje imao Nikola Peković, uz 10 skokova.

Detroit je predvodio Keron Batler sa 24 poena. Vašington je u gostima bio bolji od Orlanda sa 105:98, dok je Dalas kao domaćin savladao Jutu sa 120:102.

http://www.youtube.com/watch?v=vpVARA2FbNc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track