(VIDEO) SREBRO KAO POVOD: U Pirotu grafit posvećen košarkašima Srbije

Dobra ideja

(VIDEO) SREBRO KAO POVOD: U Pirotu grafit posvećen košarkašima Srbije

Košarka -
Ideja mladića se dopala i stanarima zgrade koji su pomogli izradu grafita posvećenog uspehu košarkaša Srbije sa porukom: "Nije bitno kolika te sila napada, već koliku svetinju braniš!", a na kom se vidi i zastava Srbije

Grupa mladića iz Ustaničke ulice u Pirotu uradila je grafit na jednoj zgradi posvećen košarkašima Srbije koji su osvojili drugo mesto na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Španiji.

Dvadesetak mladića uglavnom bez posla i sa završenim fakultetima, najavili su da će uraditi grafite i na ostalim zgradama u naselju. Autor grafita na kom se vidi natpis Ustaničke ulice, Miloš Ristić, rekao je da inače radi grafite i da su ga pozvali drugari da nešto uradi u njihovom kraju. Mladići su se organizovali i prikupili novac, želeći da ulepšaju naselje i urede prijatan kutak.

"Društvo iz ulice se dobro organizovalo. Sakupili smo novac, dao je svako koliko je mogao, kupili materijal i krenuli", rekao je Miloš Stefanović.

Ideja mladića se dopala i stanarima zgrade koji su pomogli izradu grafita posvećenog uspehu košarkaša Srbije sa porukom: "Nije bitno kolika te sila napada, već koliku svetinju braniš!", a na kom se vidi i zastava Srbije.

"Hteli smo da ulepšamo ulicu zbog svih nas koji ovde živimo, jer su na zgradi bili razne poruke, crteži, natpisi... Prekrečili smo i kukasti krst i razne druge poruke. Za izradu grafita posvećenog uspehu košarkaša su nam pomogli stanari novčanim prilozima. Planiramo da na svim zgradama u naselju uradimo grafite", rekao je Igor Tošić.

http://www.youtube.com/watch?v=r2Yr5wE8mGU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track