VILIJAMS: Kad Delije navijaju protivnik nestaje

Reakcija

VILIJAMS: Kad Delije navijaju protivnik nestaje

Košarka -
Kada igrate jako, onda i imate šansu da pobedite, kratko je rekao Zvezdin Amerikanac

Posle pobede Crvene zvezde nad Valensijom od 76:63 u 3. kolu Evrolige, trener košarkaša crveno-belih Dejan Radonjić istakao je da je ovo bio odličan meč, ali da će biti i oscilacija i loših igara crveno-belih, no to "ekipu ne sme da slomije".

"Postojala je bojazan posle teške nedelje da će tim izgledati drugačije nego kako jeste od početka do kraja. Znamo da Valensija igra odlično i da kažnjava svaki pad koncentracije, imaju veliki napadački potencijal i mnogo igrača sa poenima u rukama ali i atipičnih košarkaša, što je moglo da bude posebno optrećenje za nas.

Protivnik je u vrhu španske košarke i osvajač Evrokupa, a uspeli smo da da diktiramo dešavanja na terenu. Odigrali smo odlično, gradili rezultat, u svakom trenutku znali šta hoćemo, Valensija je dala jako malo koševa u jednom trenutku što je jasan pokazatelj naše odbrane", rekao je Radonjić i pozvao "delije" i na utakmicu ABA lige protiv Podgoričana:

"Hvala navijačima, treba već u nedelju da budu uz nas, da bude pun Pionir i da nam pomognu da protiv Budućnosti odigramo opet dovoljno kvalitetno da bismo je savladali".

Zvezdin strateg se potom osvrnuo i na poraz u 2. kolu Evrolige:

"Verovatno bismo pričali o trećoj pobedi, a sigurno ćemo do kraja nositi taj poraz od Neptunasa i znamo zašto se dogodilo, ne zato što smo slabo igrali, jer je bilo malo vremena za pripremu. Na nama je da u nastavku budemo ovakvi kao protiv Valensije. Velika pobeda poput ove sama po sebi ne znači da smo uradili nešto veliko, jer to sledi tek za nekoliko meseci. Pritisak sada treba da je na meni, a igrači da budu mirni i pravi kada se tek očekuje od njih", rekao je Radonjić, koji nije skrivao radost zbog prikazane igre:

"Način na koji smo igrali, a ne samo pobeda, pruža razlog za zadovoljstvo. Nema opterećivanja i stavljanja omče za vrat u mesecu koji je nebitan. Bilo je odlično, biće oscilacija i loših igara, ali to ne sme da nas slomi. Najmlađa smo ekipa u Evroligi, poraz u gostima nije strašna stvar".On se na kraju osvrnuo i na neke pojedince u ekipi, i to kada su ga novinari na konferenciji za štampu upitali da li se Dženkins nalazi u krizi:"Protiv Zadra je igrao dobro, a sada je moj neki osećaj vođenja utakmica išao ovako. Nema krize, jer je prvenstvo tek počelo, kriza može tek u maju", rekao je uz osmeh Radonjić, osvrnuvši se i na dobru partiju Marjanovića: "Nije samo Bobi napredovao, ne treba posebno praviti analize, bilo je očekivano. Moj osećaj je bio da će izgledati mnogo bolje ove sezone nego prošle".Junak pobede Crvene zvezdeamerički organizator igre Markus Vilijams, nije želeo sebe da ističe u prvi plan posle sjajne partije."Ključ za ovu pobedu je naša odbrana. Cele nedelje smo proučavali igru Valensije, dobro smo se spremili i onda uspeli u nameri da ih nateramo da odustanu od onoga u čemu su dobri. Kada igrate jako, onda i imate šansu da pobedite", kratko je rekao Vilijams posle meča u beogradskoj Areni, dok je na konferenciji za štampu dodao je: "Uprkos tome što ste mogli da vidite na semaforu, utakmica nam je bila veoma teška. Ali, Bobi (Marjanović) se rano razigrao, on je najveći čovek kog sam ikada video - a odličan je igrač. Što se navijača tiče, podrška je takva da kao da nemamo protivnika na terenu... kao da smo sami, i da nas ima šestorica na parketu".Velimir Perasović, trener košarkaša Valensije, čestitao je Zvezdi na pobedi, ističući da je prevagnuo kvalitet crveno-belih, a ne atmosfera u Areni."Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Igrali su čvrsto, a nama je problem u ovoj i prethodne dve utakmice u Evroligi - u realizaciji: vrlo teško postižemo poene i nemamo igrača koji bi lako kreirali višak", rekao je Perasović, dodajući:

"U jednom momentu smo se i dobro branili, ali kada nemate samopouzdanja ne ide u napadu, pa je posledica velika prednost Zvezde u trećoj četvrtini. Ostaje nam da se borimo i probamo da nadoknadimo propušteno. Ovakvom igrom sigurno ne možemo u drugi krug, ali verujem da ćemo da je popravimo".

On se na kraju osvrnuo i na atmosferu u Areni:

"Atmosfera je bila lepa, ali to ne treba biti razlog da promašujemo otvorene šuteve, nijedan navijač ne igra odbranu, presudio je kvalitet Zvezde a ne atmosfera", istakao je Perasović, zaključivši: "Nikad nisam zadovoljan posle poraza, kako se kretao rezultat dobro smo prošli, ali je poraz uvek deprimirajući".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track