VUJOŠEVIĆ DEMANTOVAO SAM SEBE: Rusi ne znaju da kupuju Partizan!
Foto: Saša Pavlić

Pogrešna vest

VUJOŠEVIĆ DEMANTOVAO SAM SEBE: Rusi ne znaju da kupuju Partizan!

Košarka -
Niko od uticajnih ruskih medija nije se bavio vešću da će „Gasprom“ kupiti 50 odsto vlasništva košarkaškog kluba Partizan

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević očigledno se zaleteo u izjavi da postoji šanse da ruski naftni gigant „Gasprom“ kupi 50 odsto akcija crno-belih jer je samo dan posle toga sam sebe demantovao.Takođe, nijedan od vodećih ruskih medija, poput Izvestije, Pravde, Nezavisnaje Gazete, Raše tudej, RIA Novosti, Sovjetskog sporta, ili pak Sport ekspresa, nije se bavio spekulacijama koje je Vujošević izneo u Srbiji. Očigledno njegov izvor iz Vlade Srbije nije bio validan.Rusi se ne razbacuju- Malo sam se izlanuo. Nije mi bio dobar izvor, pošto je to odmah sutradan demantovano. Nisam to proverio na najbolji način - pokušao je juče da se opere Vujošević, pa je dodao:- Lično bih voleo da „Gasprom“ ima većeg udela u Partizanu, kao što ima u Zvezdi, gde je to sponzorstvo nametnuto preko države. Lakše bismo funkcionisali, ali ne znam da li spadamo u izabrane.Da su šanse minimalne da „Gasprom“ uđe u Partizan pokazuje i to što crno-beli nisu obezbedili plasman u Evroligu. Drugi razlog leži u činjenici da se u Rusiji pokrenula kampanja među njihovim političarima, po kojoj državne kompanije ne smeju da se razbacuju milionima za profesionalne sportske klubove gde stranci zarađuju ogroman novac.Sankcije EU Treba istaći i trenutne ruske probleme, prvo zbog sankcija koje su im uvele SAD i Evropska unija zbog rata u Ukrajini, a drugo zbog toga što Zapad koči realizaciju Južnog toka, tako da im ulazak u Partizan u ovom trenutku nije u prvom planu.

„Gaspromov“ poklonGODIŠNJE NIS DAJE 800.000 EVRATrener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je NIS jedan od glavnih sponzora kluba. Prošle godine ova državna kompanija dala je crno-belima 800.000 evra.- Imamo veoma dobru saradnju s „Gaspromom“, odnosno NIS, koji je u vlasništvu ove ruske kompanije. Oni su naši glavni sponzori i ne bih hteo na bilo koji način da umanjim taj deo njihove pomoći - istakao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja