VUJOŠEVIĆ: Od pet poraza samo onaj od Krke nije bio planiran
Foto: Saša Pavlic

Pred Metalac

VUJOŠEVIĆ: Od pet poraza samo onaj od Krke nije bio planiran

Košarka -
Moramo da budemo svesni da trenutno ne možemo da pravimo vrhunske rezultate, ali to ne znači da u tome nećemo uspeti u nastavku sezone, rekao je trener Partizan

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da se nada da će crno beli pobediti Metalac i izaći iz delikatne situacije u kojoj se nalaze zbog pet vezanih poraza.

"Vezali smo nekoliko poraza od kojih je neplaniran bio onaj protiv Krke u Beogradu, dok su ostali bili očekivani. Svaki poraz nas stavlja u delikatan položaj, ali ne smemo da paničimo i to ne sme da proizvede grč u ekipi. Nadam se da ćemo dobiti utakmicu i da ćemo doći u situaciju koja će psihološki relaksirati ekipu", rekao je Vujošević.

On je dodao da nije zadovoljan trenutnim rezultatima, ali da veruje da će ekipa igrati sve bolje, kako sezona bude odmicala.

"Nadam se da ćemo nastaviti da napredujemo u pojedinim segmentima igre, iako to nije evidentno u mečevima tokom svih 40 minuta. Godine uspeha nam nisu dale za pravo da u miru radimo 15 dana, i kao da su jedva dočekani porazi, kako bi se pravile razne teorije zavere. Moramo da budemo svesni da trenutno ne možemo da pravimo vrhunske rezultate, ali to ne znači da u tome nećemo uspeti u nastavku sezone", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih priznao je da se pribojava utakmice sa Metalcem zbog serije poraza u poslednje vreme.

"Metalac je napravio dobru ekipu, igraju bolje u odnosu na individualni kvalitet tima i sigurno bi imali više pobeda da zbog radova u hali sve utakmice nisu igrali na gostovanjima. Odigrali su nekoliko otvorenih utakmica - protiv Budućnosti i Cedevite i sigurno je da će maksimalno motivisani doći u Beograd", rekao je Vujošević i dodao da mečevi sa Metalcem nikada nisu bili laki.

On je napomenuo da klub još traži igrača na poziciji plejmejkera koji je slobodan i koji bi mogao da pomogne ekipi.Vujošević je istakao da je zdravstveni bilten dosta dobar, i da se kapiten Dragan Milosavljević uspešno oporavlja.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da očekuje težak meč protiv Metalca.

"Zbog situacije u kojoj se nalazimo ocekuje nas težak protivnik, moramo da pružimo maksimum i da pobedimo Metalac posle serije poraza. Trudiću se da kao i na prošlom meču pomognem ekipi, ali najbitnije je da iz ove situacije izađemo kao tim", rekao je Andrić.

Utakmica petog kola ABA lige između Partizana i Metalaca igra se u subotu od 19 sati u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track