VUJOŠEVIĆ PRED DUEL SA KRKOM: Niko nije favorit protiv Partizana u Srbiji
Foto: Fonet

Crno-beli pozivaju navijače u Pionir

VUJOŠEVIĆ PRED DUEL SA KRKOM: Niko nije favorit protiv Partizana u Srbiji

Košarka -
Partizan je u prvom kolu Jadranske lige pobedio Solnok u Mađarskoj, dok je Krka kod kuće bila bolja od evroligaša Cedevite. U domaćem takmičenju, Krka je pobedila i ljubljansku Olimpiju

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim ima dovoljno samopoštovanja da nikog drugog ne smatra favoritom u Beogradu, ali da će predstojeći meč sa slovenačkom Krkom biti izuzetno težak. "Čeka nas teška utakmica, Krka ima kvalitet... to je dobra ekipa, dobro igraju i nisu slučajno pobedili Cedevitu i Olimpiju... Partizan je blagi favorit, ja verujem u moju ekipu... imamo samopoštovanje i ponos da kažemo da u Beogradu niko protiv nas nije favorit", rekao je Vujošević.

Partizan je u prvom kolu Jadranske lige pobedio Solnok u Mađarskoj, dok je Krka kod kuće bila bolja od evroligaša Cedevite. U domaćem takmičenju, Krka je pobedila i ljubljansku Olimpiju. "Jako sam zadovoljan rezultatom u Solnoku, igrači su imali alibi ako izgube pošto nemamo Amerikance, a nije igrao ni Edo Murić, ali su pokazali da su ljudi i 40 minuta su se borili. Nadam se da je to uvod u nešto što ćemo gledati cele sezone", rekao je Vujošević. Prema njegovim rečima, igrači su s takvim pristupom pokazali da ove godine nijedna utakmica za njih nije unapred izgubljena, mada nije ni unapred dobijena. Trener Partizana je ponovo pričao o teškoj finansijskoj situaciji u klubu i dodao da radnoj zajednici plate kasne 11 meseci, a da je samo jedan igrač ove sezone dobio dve i po plate. Vujošević je kazao da veruje da je za takmičenje u Evrokupu timu potreban jedan američki profesionalac.

Edo Murić, koji je prethodnih godina nastupao za Krku, rekao je da očekuje tešku utakmicu. "Slagao bih ako bih rekao da neću imati emocije sutra. Četiri i po godine sam proveo u tom klubu koji je mnogo uradio za mene, ali to će mi biti motiv više da dam sve od sebe za Partizan. Igraju tako da se opustite, a onda vas zakolju kao na spavanju", rekao je Murić. Vujošević mu je na to u šali kazao da je reč o govoru mržnje. Murić je potom dodao da ko potceni Krku, "dobije po zubima". Utakmica drugog kola Jadranske lige počinje sutra u 20.00. Ulaz na tribine je 200 dinara, a za parter 400 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track