ŽELJKO OBRADOVIĆ: Nisam zvezda, ja sam partizan
Foto: Reuters

U svom stilu

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Nisam zvezda, ja sam partizan

Košarka -
Ovim rečima trener Fenerbahčea je odgovorio na pitanje kako se oseća kao najveća zvezda svake košarkaške predstave na kojoj se pojavi

Željko Obradović (54) stigao je u Zadar posle dugo vremena i ubrzo shvatio da nije zaboravljen i da ga u tom gradu i dalje cene.

Gde god bi se pojavio trener košarkaša Fenerbahčea, tima koji je osvojio jak turnir u Dvorani "Krešimir Ćosić", bio bi u centru pažnje. To je konstatovao i novinar hrvatskog lista koji je razgovarao sa Obradovićem, i koji je konstatacijom da je "Željko ovde zvezda" i otvorio intervju sa najtrofejnijim trenerom Evrope.

Odmah je dobio odgovor koji ga je zatekao:

"Nisam ja zvezda, ja sam partizan", rekao je Obradović, bivši košarkaš crno-belih i čovek koji je srpski klub u prvoj sezoni na klupi odveo do titule prvaka Evrope 1992. godine.Kasnije, tokom razgovora Obradović je otkrio i kako je dobio nadimak "Žoc". "Kada je 1973. Kićanović kao član reprezentacije bivše SFRJ osvojio naslov prvaka Evrope, mi klinci jako smo se palili na košarku, jer je Kićan bio naš Čačanin. Šutirali smo do iznemoglosti, a kada bi lopta ušla "bez koske" mi bismo vikali "svaka cepa". Kako je meni to dosta dobro išlo jedan mi je prijatelj rekao da sam Željko Obradović Cepač, a to je vremenom preraslo u Žoc. Danas me tako zovu i jako volim taj nadimak", ispričao je Obradović.

Kurir sport / Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track