AGONIJA DEVOJKE VOZAČA KOJI SE BORI ZA ŽIVOT: Ti si moj šampion!
Foto: Twitter

Žil Bjanki i dalje kritično, ali stabilno

AGONIJA DEVOJKE VOZAČA KOJI SE BORI ZA ŽIVOT: Ti si moj šampion!

Ostali sportovi -
Bjanki je u nedelju u 45. krugu izleteo sa staze u krivini 15 na stazi Suzuka tokom trke za VN Japana i udario u mobilni kran koji je u tom trenutku sklanjao bolid vozača Zaubera Adrijana Sutila iz Nemačke

PARIZ - Devojka vozača Marusije Žila Bjankija, koji je teško povređen na Velikoj nagradi Japana, Kamila Marketi poručila je putem društvenih mreža da se moli za oporavak momka."Ti si moj šampion. Ti si najjači", napisala je Kamila. Bjanki je u nedelju u 45. krugu izleteo sa staze u krivini 15 na stazi Suzuka tokom trke za VN Japana i udario u mobilni kran koji je u tom trenutku sklanjao bolid vozača Zaubera Adrijana Sutila iz Nemačke. Francuz je hitno prebačen u bolnicu s teškim povredama glave, pošto je ostao bez svesti, a odmah je podvrgnut operaciji u Univerzitetskoj bolnici Mie u Jokaičiju. Prema poslednjim informacijama iz bolnice Francuz je i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju. U japansku bolnicu stigao je i čuveni lekar Žerar Sailan, koji je učestvovao u lečenju Mihaela Šumahera. Slavni Šumaher se oporavlja posle teške povrede glave krajem decembra u Meribelu. Sailan bi trebalo da se priključi timu japanskih lekara i da pomogne da se Bjanki što pre oporavi.Poslednje informacije iz Japana govore da je Bjanki u indukovanoj komi, što znači da su mu lekari smanjili temperaturu tela na oko 35 stepena Celzijusovih zbog manje potrošnje energije mozga. Prvi čovek FIA-e Žan Tod zatražio je hitnu istragu koja bi trebalo da otkrije ko je kriv za ovu tešku nesreću. U ponedeljak se pojavio snimak na kojem se jasno vidi da je sudija pored staze mahao zelenom zastavicom umesto žutom, a da je kran na stazu ušao bez "sejfti kara".Ekipa Marusije saopštila je da zahvaljuje svima na podršci i otkriva da će o svim daljim promenama u lečenju objavljivati u dogovoru sa porodicom vozača.

"Hvala vam na podršci za Žila i naš tim u ovom teškom trenutku. Dalje informacije o stanju i lečenju puštaćemo u javnost isključivo u dogovoru sa porodicom Bjanki. Oni i stanje našeg vozača su nam sada najveći prioritet", saopštio je Marusi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track