BRAVO IVANA: Španovićeva trijumfom u Cirihu osvojila drugo mesto u Dijamantskoj ligi
Foto: AP

Srpska atletičarka blistala u Švajcarskoj

BRAVO IVANA: Španovićeva trijumfom u Cirihu osvojila drugo mesto u Dijamantskoj ligi

Ostali sportovi -
Španovićeva je pobedila na poslednjem mitingu sezone u Cirihu skokom od 6,80 metara. Ona je kraju zauzela drugo mesto u generalnom plasmanu iza Amerikanke Tijane Bartolete

CIRIH - Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je drugo mesto u generalnom plasmanu Dijamantske lige.Španovićeva je pobedila na poslednjem mitingu sezone u Cirihu skokom od 6,80 metara. Ona je kraju zauzela drugo mesto u generalnom plasmanu iza Amerikanke Tijane Bartolete.

"Trijumfovati na mitingu u Cirihu predstavlja san svakog atletičara i zaista sad presrećna zbog pobede iako mi je nedostajala pobeda više u odnosu na Bartoletu da bi se kući vratila sa dijamantom", rekla je Španović.

"Iako imamo isti broj bodova, dijamant je pripao njoj, ali kad saberem sve utiske možda bi mi dva dijamatna ove godine bili previše, tako da ovaj izazov ostavljamo za narednu godinu", dodala je srpska atletičarka aludirajući na dijamantski prsten koji je dobila od svog verenika.Druga pozicija na večerašnjem mitingu pripala je Bartoleti (6,76 metara), dok je treća bila, takođe, Amerikanka Britni Ris (6,66).Srpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je osmo mesto u bacanju kugle. Kolašinac je bacao ispod mogućnosti, a takmičenje je završio hicem od 20,21 metara u šestoj seriji. On je večeras imao još samo jedan ispravan hitac, u trećoj seriji (20,10 m). Pobedio je Amerikanac Rise Hofa hicem od 21,88 metara ispred Nemca Davida Štorla (21,47) i Amerikanca Džoa Kovača (21,43).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track