DAN D: Poraz znači katastrofu

„Delfini“ nemaju pravo na kiks

DAN D: Poraz znači katastrofu

Ostali sportovi -
Odgovara nam i bod Srbija i Španija danas u direktnom obračunu odlučuju o prolazu u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Budimpešti

Teško da neko može da se seti kad su naši vaterpolisti završili neko veliko takmičenje već posle grupne faze.Srbija i Španije igraju danas (16.00) odlučujući meč za nastavak takmičenja na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.Treći meč odlukeRačunica je jasna, „delfini“ idu dalje ako ne izgube, ali izabranici Dejana Savića razmišljaju samo o trijumfu.- Ovo je treći meč odluke, a mi u prva dva nismo uspeli da obezbedimo plasman. Nije trebalo ovako da ispadne po nekim našim planovima. Imamo iskustva i snage da se izborimo sa Špancima. Nismo imali ni sreće u nekim situacijama i nadam se da će od Španaca krenuti nabolje - kaže iskusni centar Duško Pijetlović, a debitant na EP Dušan Mandić dodaje:Biće teško- Uopšte ne razmišljamo tome da igram prvo evropsko prvenstvo. Teško je, dugo nismo bili u sličnoj situaciji. Sad idemo samo na pobedu. Odbrana je sve bolja, a iz takve igre dobijamo i sigurnost u napadu.Svoje prve utakmice na šampionatima Starog kontinenta igra i Sava Ranđelović, koji ne sumnja u trijumf nad nezgodnim rivalom u poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Budimpešti.- Špance veoma dobro poznajemo. Moramo da odigramo dobro jer nam od toga zavisi da li ćemo proći dalje. Imali smo šanse u duelu s Hrvatskom i nismo ih iskoristili, a sad ćemo morati - zaključio je Ranđelović.

PrlainovićMORAMO DA IH DOBIJEMOAndrija Prlainović mirno sagledava neočekivanu situaciju i slaže se da poraz od Mađara, pa i remi s jakim Hrvatima ne znači da je kraj sveta.- Uvek postavljamo visoke ciljeve, pa kad god ne pobedimo, mislimo da je katastrofa. Ambicije su nam uvek velike, a tako se stiže do rezultata - kaže Andrija i podvlači da su „delfini“ imali paklen raspored u „grupi smrti“ na EP.- U tri dana tri utakmice s tri najjača rivala. Teško je, ali sad moramo da dobijemo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track