DOBAR NASTUP:  Juniori Srbije zapaženi na prvenstvu Mađarske
Foto: Kurir

Golf

DOBAR NASTUP: Juniori Srbije zapaženi na prvenstvu Mađarske

Ostali sportovi -
Najbolji rezultat ostvario je seniorski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Ranko Helc koji je bio deseti sa 223 udarca posle četiri dana takmičenja

Mladi srpski golferi ostvarili su veoma zapažene rezultate na 25. Juniorskom otvorenom šampionatu Mađarske koji se igrao na terenima Old Lejk golf kluba u Tati.

U veoma jakoj konkurenciji, gde je bio švajcarski juniorski tim, kompletan mađarski, pa selekcije Bugarske, Češke, Slovačke, Slovenije te Turske, odakle je i pobednik šampionata Alihan Afsar, najbolji rezultat ostvario je seniorski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Ranko Helc koji je bio deseti sa 223 udarca posle četiri dana takmičenja.

Andrija Đorđević je bio 15. sa tri udarca više od Helca, A Puniša Plazina 19. sa ukupno 236. Na turniru je bio i Marko Jokić koji je bio 26. sa 243 udarca. U konkurenciji juniorki Jefimija Đorđević je zauzela 15. mesto sa 269 udaraca.

"Konkurencija je bila veoma jaka. Zadovoljan sam igrom našeg tima. Bilo je dosta dobrih stvari, međutim imali smo problema sa patovanjem, koje nam je oduzelo šansu da imamo još bolji plasman. Dečaci su popravljali svoju igru iz dana u dan. Bilo je ovo značajno iskustvo za sve njih, a za Ranka dobra priprema za Svetski seniorski šampionat koji ga očekuje narednog meseca u Japanu," istakao je vođa našeg tima Vladimir Simeunović.

U konkurenciji juniora iza Afsara iz Turske plasirala su se dvojica golfera iz Švajcarske Niko Kiprijan i Robert Foli. Kod dama, pobedu je odnela domaća takmičarka Čila Roža. Druga je bila Bugarka Sofija Seldemirova, a treća još jedna domaća golferka Adel Vadkerti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track