DRUGO ZLATO ZA VELJU: Stjepanović najbolji u Evropi i na 200 metara slobodno
Foto: Fonet

Uspeh za uspehom

DRUGO ZLATO ZA VELJU: Stjepanović najbolji u Evropi i na 200 metara slobodno

Ostali sportovi -
Srpski plivač je u ponedeljak trijumfovao i na duplo dužoj deonici
1 / 7

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je prvo mesto u finalu trke na 200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. On je ostvario vreme od minut i 45 sekundi i 78 stotinki i osvojio drugu medalju na ovom nadmetanju.

Velja je dan ranije nacionalnim rekordom (1:46,79) zauzeo drugo mesto u polufinalu u veoma jakoj konkurenciji, što mu je donelo da pliva u petoj stazi, a za medalju se borio sa Artemom Lobuzovim, Piterom Timersom, Sebastijanom Veršurenom, Janikom Anjelom, Filipom Manjinijem, i glavnim konkurentima Dominikom Kozmijem i rekorderom Polom Bidermanom.

Velimir je sve vreme bio prvi ne dozvolivši svetskom rekorederu Polu Bidermanu da ga na bazenu u njegovoj zemlji prestigne ni u jednom monetu, a u finišu pokazao je više snage i koncentracije postavivši novi lični i naravno nacionalni rekord, koji je sam držao. Od Bidermana je bio brži za dve stotinke

"Uradio sam zaista sve što je trebalo. Znao sam sve vreme da me prati svetski i evropski rekorder Pol Biderman i držao sam tempo. Očigledno je da sam imao boljih 50 metara od njega", rekao je Stjepanović

Stjepanović je u ponedeljak osvojio je zlatnu medalju na 400 metara slobodno. Ubedljivo je vodio je od samog starta i na kraju trijumfovao rezultatom 3:45,66 minuta, što je njegov lični rekord, ujedno i državni rekord, i prvo zlato na kontinentalim šampionatima.

Stjepanović u sredu ujutro nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara delfin On je u vremenu 1:58.60 minuta zauzeo 17. mesto u kvalifikacijama i status prve rezerve. Najbolje vreme ostvario Danac Viktor Bromer - 1:55.43.

http://www.youtube.com/watch?v=SmtK3XIPrIk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track