Dušan Borković: Nole mi je dao savet za uspeh!
Foto: Dado Djilas

Duca se vratio u Srbiju

Dušan Borković: Nole mi je dao savet za uspeh!

Ostali sportovi -
Đoković mi je rekao određene stvari pred trku u Japanu, a mnogo mi je značilo kad mi je čestitao, otkrio Dušan
1 / 3 Foto: Dado Djilas

Najboljeg srpskog automobilistu na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao je veliki broj navijača i članova porodice posle najvećeg uspeha u istoriji - drugog mesta na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu.

Porodica dočekala Ducu... Borkovići sa peharom
Porodica dočekala Ducu... Borkovići sa peharom

Prvi su mu u zagrljaj potrčali majka i otac, koji je teško zadržavao suze radosnice, a i samom Borkoviću sigurno bi bilo lakše da sedne u auto i odveze nekoliko brzih krugova nego da se sretne s velikim brojem ljudi na aerodromu.- Uh, ovo je veliko iznenađenje za mene. Čekao sam celu godinu znajući da će rezultat doći. Prevelika je važnost psihe. Na prvim trkama u koje sam ušao rasterećen imao sam dobre rezultate, a onda su krenuli pritisci medija i navijača. A znamo da u Srbiji svi žele da budeš prvak sveta - rekao je Dušan i dodao:

Šampion za čitaoce Kurira... Borković sa našim novinarom
Šampion za čitaoce Kurira... Borković sa našim novinarom

- Znao sam da vozački mogu, ali je bilo grešaka, i mojih i mog tima. Uvek sam davao 110 odsto do trke u Japanu. Sad sam u kvalifikacijama malo smanjio tempo, bilo mi je važno da ne pogrešim. Znao sam da ću biti brz. Onda je došlo i samopouzdanje, pa sam počeo da bežim konkurenciji. To me je oduševilo više nego samo drugo mesto - kaže Borković i otkriva da je dobre savete dobio od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.- Rekao mi je određene stvari i istakao da moram da nađem kompromis jer sam u opasnom sportu. Dao mi je dobre savete, a posebno mi je drago što me je nazvao da mi čestita na rezultatu. Trudiću se da ga sledim i da utičem na to da auto-sport u Srbiji bude još popularniji.

Pobedničko postoljeNISAM ZNAO ŠTA ME JE SNAŠLODušan Borković prvi put se popeo na pobedničko postolje u WTCC, a to ga je, kako kaže, potpuno zbunilo.- Nisam umeo ni da se popnem ni da siđem s postolja. Pobedničko postolje na najzahtevnijoj stazi mnogo govori, i to je ono što me čini srećnim. Sledeće godine boriću se za još bolji plasman - rekao je Borković.

Skriveno značenje SUZUKA JE JELEN SA ZVONOMStrpljivo pozirajući i fotografišući se s navijačima, Borković nam je objasnio otkud pehar u obliku jelena, koji oko vrata ima zvono.- Taj sam dobio od organizatora jer Suzuka zapravo znači jelen sa zvonom (predvodnik). Ovaj drugi pehar je od WTCC.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track