DVA ZLATA I ČETVRTO MESTO: Plivači zadovoljni rezulatima u Berlinu

Obećavaju veće uspeje u budućnosti

DVA ZLATA I ČETVRTO MESTO: Plivači zadovoljni rezulatima u Berlinu

Ostali sportovi -
Bez obzira na sve, ovo je samo početak i verujem da sledeće godine u Kazanju (na Svetskom prvenstvu) će biti još bolji rezultati kao i u (Olimpijskim igrama) Riju, rekao je Stjepanović

BEOGRAD - Potpredsednik Plivačkog saveza Srbije Milivoj Dopsaj rekao je danas da su rezultati plivača na Evropskom prvenstvu u Berlinu zadivljujući, dok reprezentativci obećavaju još veće uspehe u budućnosti.

"Reprezenatacija je napravila veliki pomak. Prvenstvo je bilo izuzetno kvalitetno i jako, oboren je veliki broj rekorda što pokazuje da je plivanje u usponu", rekao je Dopsaj na konrefenciji za novinare na beogradskom aerodromu.

Plivači Srbije su na šampionatu Evrope, koji se juče završio u Berlinu, osvojili dve zlatne medalje. Obe je osvojio Velimir Stjepanović, na 200 i 400 metara slobodnim stilom.

"Što se tiče reprezentacije Srbije imali smo dobar plasman. Po zlatnim medaljama imali smo više osvojenih od Rusa, a čini mi se i od Nemaca. Rezultati naših plivača su zadivljujući i svako od njih, budite sigurni, pružio je maksimum. Srbija je bila 12. od 41 zemlje koja je učestvovala, a po sistemu bodovanja muškarci su bili 13, a žene 30", dodao je Dopsaj.

On je dodao da plivačima Srbije sada predstoji teži deo posla - bolji rezultati u budućnosti od rezultata u Berlinu.

Pored Stjepanovića najbliži medalji bio je Čaba Silađi, koji je u finalu na 50 metara prsnim stilom zauzeo četvrto mesto.

"Prvenstvo je samo po sebi bilo veoma čudno. Bilo je dosta pomaka u rezulatatima kod svih plivača, tako i kod mene i samim tim to mi daje motivaciju da u budućnosti budem još bolji", kazao je Silađi.

"Ne želim da pričam o tome da li sam mogao ili nisam (da osvoji medalju), to ćemo da ostavimo za neku drugu priliku, ne bih sada o tome. Želim samo da se zahvalim svima, da kažem da ću da nastavim saradnju sa (trenerom) Sebasijanom Higlom", dodao je Silađi.

Štafeta Srbije četiri puta 100 metara mešovito zauzela je deveto mesto u kvalifikacijama.

"Šteta što je finale izostalo za 13 stotinki, ali bez obzira na to, reprezentacija je prvi put plivala štafetu ispod tri minuta i 40 sekundi i time smo pokazalo da imamo veliki kvalitet i da u budućnosti možemo da se borimo za mnogo više", rekao je Silađi.

Šampion Evrope Velimir Stjepanović ocenio je danas da je reprezentacija Srbije dala sve od sebe u Berlinu.

"Mislim da smo kao tim dali sve od sebe. Mislim da sam ja uradio sve što je trebalo. Žao mi je što nisam napravio dobar rezulatat u svojoj omiljenoj disciplini, 200 metara delfin. Bez obzira na sve, ovo je samo početak i verujem da sledeće godine u Kazanju (na Svetskom prvenstvu) će biti još bolji rezultati kao i u (Olimpijskim igrama) Riju", naveo je Stjepanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track