Ekipa Bjankija odvela u smrt!

Procurile informacije iz istrage FIA

Ekipa Bjankija odvela u smrt!

Ostali sportovi -
Neko će odgovarati: Uprkos žutim zastavama na stazi, iz boksa radio-vezom poručeno Francuzu da ubrza pred ulazak u krivinu

Vozač Formule 1 i ekipe Marusija Žil Bjanki i dalje je kritično. Posle teške nesreće koju je doživeo na Velikoj nagradi Japana u javnost su iscurile informacije u vezi s trenucima pre teškog udesa, kad je pri brzini od 217 km/h na stazi Suzuka udario u auto-dizalicu pored staze.Zvanična istraga koju je provela FIA još nije završena, a uzrok nesreće nije poznat. U poslednje vreme su se pojavile brojne glasine i spekulacije u vezi s momentima pre nesreće. Tako nemački Bild piše pozivajući se na svoje izvore iz istrage:„Uprkos žutim zastavama pored staze, Bjanki nije usporio. Na radio-snimku se jasno čuje da je iz boksa Marusije dobio komandu da ubrza pred ulazak u krivinu, gde se već desilo izletanje Adrijana Zutila. Ta poruka je snimljena.“Ako istraga potvrdi navedene poruke, neko će morati da snosi krivicu za pogrešne savete zbog kojih je Žil Bjanki doživeo tešku nesreću i zbog kojih mu je ugrožen život. Francuz se i dalje nalazi u bolnici, gde se bori za život, a njegova porodica svaki put protrne kad zazvoni telefon.- Situacija je očajna. Svaki put kad čujemo telefon, pomislimo da možda zovu iz bolnice da nam jave da je Žil umro. Moj sin se neće predati. Siguran sam u to. Vidim to i verujem u to. Govorim mu to, jer znam da me može čuti - rekao je Žilov otac Filip Bjanki.

PotresnoUNIŠTENA PORODICAŽilu Bjankiju su ustanovljene difuzne aksonalne povrede mozga. Prognoze nisu dobre.- Lekari su nam rekli da je čudo što je ostao živ. Njegov trener Andrea kaže da ako postoji osoba koja može ovo pobediti snagom volje, onda je to Žil. Za nedelju dana uništen je život naše porodice. Ovde, daleko od doma, proživljavamo noćnu moru - priča otac Bjanki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track