EVROPSKO FINALE: Vaterpolisti, sad se pokažite!
Foto: Ap

Srbi protiv Mađara brane tron

EVROPSKO FINALE: Vaterpolisti, sad se pokažite!

Ostali sportovi -
Zbog ove utakmice smo došli na EP. Verujem da ćemo pobediti, poručio kapiten Živko Gocić

Vaterpolisti Srbije večeras od 20.30 časova igraju finale Evropskog prvenstva protiv domaćina Mađarske. Delfini brane titulu protiv favorizovanog domaćina, koji će uz sebe imati bučnu publiku, verovatno i tihu podršku sudija.Srpski vaterpolisti svesni su veličine odrađenog posla i spremni su da daju sve od sebe kako bi odbranili evropski tron. Malo su, ili nisu uopšte spavali nakon čudesnog trijumfa nad Crnogorcima, ali se trude da taj meč ostave iza sebe.- Posle poluprospavane noći još se sležu utisci. Ponosan sam i srećan što sam deo i kapiten ove ekipe. Ne mogu da kažem da smo nešto uradili jer nam ostaje još jedna utakmica zbog koje smo došli. A to je finale s Mađarskom - kaže Živko Gocić i dodaje:- Nadam se da ćemo zadržati želju i agresivnost i verujem da ćemo pobediti.Milan Aleksić, jedan od bitnih igrača u našoj odbrani, bio je kratak i precizan:- Nema nepoznanica između Srba i Mađara. Godinama unazad se srećemo s njima. Očekujem spektakl i neizvesnost do kraja. Uzdam se u naše jedinstvo i veru u uspeh - zaključio je Aleksić, koji kao i Gocić igra za mađarski Solnok.Srbija i Mađarska igrali su u grupnoj fazi, a tada su bolji bili domaćini, koji su slavili rezultatom 8:6.

Predsednik SrbijeNIKOLIĆ BODRI „DELFINE“Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pratiće današnje finale Evropskog prvenstva u vaterpolu u Budimpešti između naše selekcije i domaćina Mađarske. Nema dileme da će to biti dodatni motiv za „delfine“, koji se nadaju da će se okititi zlatnom medaljom i tako još jednom doneti sreću našem narodu.

Bez pritiska, imamo medaljuNIKIĆ: OD POČETKA KONCENTRISANOJedinim golom na utakmici Slobodan Nikić je, ispostavilo se, rešio pitanje finaliste.- Ne smemo da dozvolimo utakmicu kao s Crnogorcima. Svi znamo šta je Mađarska u svetu vaterpola, došli su do finala i sad su rasterećeni. Baš kao i mi. Biće fenomenalna atmosfera, već verujem u mnogo lepih poteza. Među nama pritiska nema, mislim da smo ga skinuli pobedom nad Crnom Gorom i osvajanjem medalje - rekao je srpski centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track