GOCIĆ: Ovo je pobeda za poplavljene
Foto: Tanjug/AP

Posle titule

GOCIĆ: Ovo je pobeda za poplavljene

Ostali sportovi -
Sada je red na državi, na savezu da pokažu poštovanje prema ovom našem rezultatu, rekao je kapiten srpskog tima

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope, pošto su u meču za zlatnu medalju u Budimpešti porazili Mađarsku sa 12:7, a kapiten našeg tima Živko Gocić rekao je posle meča da je ovo trijumf za sve navijače, a posebno one koji su bili pogođeni poplavama, istakavši da očekuje reakciju države. "Ovo je pobeda za sve ljude koji su stradali u poplavama... Mi smo uradili ono što je u našoj moći, sada je red na državi, na savezu da pokažu poštovanje prema ovom našem rezultatu", rekao je Gocić.

Najbolji golman šampionata Gojko Pijetlović rekao je da je osvajanje zlatne medalje vrhunac njegove karijere, dok je

Slobodan Nikić istakao značaj pobede nad domaćom selekcijom.

"Došli smo u hram vaterpola, pobedili ih sa 12:7, ponizili ih, bez obzira na poraz u grupnoj fazi. Dokazali smo da smo najbolji", naveo je centar srpske reprezentacije.

Selektor reprezentacije Mađarske Tibor Benedek istakao je da njegova ekipa nije mogla ništa da uradi protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva.

“Uvek sam govorio da je Srbija favorit ovde, a to je bilo veoma jasno posle druge četvrtine. Protiv njihovih šuteva iz daljine nismo mogli ništa, pobedili su već kada je bilo 7:2“, rekao je Benedek.

Čestitku vaterpolistima Srbije uputio je njihov doskorašnji saigrač, a sada ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kjao i predsednik Republike Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track