JOVANA BRAKOČEVIĆ: Pitajte selektora zašto nisam više igrala na SP
Foto: Fonet

Iskusna odbojkašica tvrdi da je sedmo mesto na SP neuspeh

JOVANA BRAKOČEVIĆ: Pitajte selektora zašto nisam više igrala na SP

Ostali sportovi -
Upitana da li je možda povreda ramena zbog koje je propustila ovogodišnji Gran pri, razlog njene manje minutaže na SP, Jovana Brakočević je rekla da je povreda u potpunosti sanirana

BEOGRAD - Korektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Jovana Brakočević ocenila je da je zauzimanje sedmog mesta na Svetskom prvenstvu u Italiji neuspeh i da srpska ekipa ima dovoljan broj kvalitetnih igrača za veće domete.

"Želeli smo i nadali se ulasku u treću fazu takmičenja, među najboljih šest ekipa. Mislim da za to imamo kvalitet. Bez obzira što smo mala zemlja, imamo veliki broj kvalitetnih igračica i pre svega zbog toga ovaj plasman smatram neuspehom", izjavila je Jovana Brakočević. Brakočevićeva, koja je ostala u Italiji po završetku takmičenja za ekipu Srbije na SP, rekla je da su odbojkašice Srbije igrale dobro od početka takmičenja, sa velikom željom.

"Našu igru pratile su sitne oscilacije, ali smo sve uspevale da prevaziđemo. Falilo je malo hrabrosti u ključnim trenucima protiv ozbiljnih protivnika da bismo prelomile set u našu korist", dodala je ona.

Srbija je na Svetskom prvenstvu izgubila od ekipa Brazila, SAD i Rusije, a zabeležila je šest pobeda. Poraz od Rusije od 3:0 u poslednjem kolu druge faze značio je kraj takmičenja na ovom takmičenju za Srbiju. Na pitanje zašto ona nije imala veću minutažu, s obzirom na dokazani kvalitet i iskustvo na velikim takmičenjima, Jovana Brakočević je odgovorila da je to pitanje za selektora Zorana Terzića. Na mestu korektora na SP u Italiji, za seniorsku reprezentaciju debitovala je 17-godišnja Tijana Bošković, koja je, po opštoj oceni, odigrala veoma dobro. Ona je priključena seniorskom timu neposredno pre SP, pošto je prethodno na Evropskom prvenstvu za juniorke osvojila zlatnu medalju. "Tijana je pokazala kvalitet i potencijal, mislim da je odigrala odlično i na tome joj iskreno čestitam. Ona je odradila ono što je mogla i što se od nje očekivalo", istakla je Jovana Brakočević i dodala da na Tijani Bošković nije bio zadatak da nosi i vuče ekipu. Upitana da li je možda povreda ramena zbog koje je propustila ovogodišnji Gran pri, razlog njene manje minutaže na SP, Jovana Brakočević je rekla da je povreda u potpunosti sanirana.

"Trenirala sam maksimalno i bez bola. Realno, falilo mi je vrlo malo do moje pune snage", kazala je. "Iskreno, možda bi ekipa izgubila koji poen na "snazi" korektora, a dobila više u nečem drugom. To sad ne možemo da znamo. Selektor je odlučio kako je mislio da je najbolje za ekipu", dodala je korektor reprezentacije Srbije. Što se tiče planova Jovane Brakočević sa reprezentativnim timom, ona je poručila da je umorna i nesigurna u to šta joj je činiti nadalje. "Malo sam umorna od borbe sa vetrenjačama i stalnih razočaranja. Možda je samo trenutno ovakvo razmišljanje, mada iskreno traje duže ovaj osećaj zasisćenosti. Videćemo, vreme će pokazati šta dalje po pitanju reprezentacije", navela je ona. Posle dve godine u tuskom Vakifbanku, Jovana Brakočević će klupsku karijeru nastaviti u Azerbejdžanu, u klubu Azeriol, koji ima velike ambicije i u šampionatu te zemlje i u Ligi šampiona. "Pre svega, sada želim da se oporavim od ovog šoka i da idem maksimalno u nove pobede sa klubom", rekla je ona. Prvo veliko takmičenje za seniorski reprezentivni tim za Jovanu Brakočević je bilo SP u Japanu, kada je osvojena bronza. Usledilo je srebro na EP 2007. godine, potom zlato na EP 2011. godine, kada je proglašena i za najkorisnijeg igrača takmičenja. Tu su bili i uspesi u Gran priju "dve bronze" 2011. i 2013. godine. Jovana Brakočević je i sa klubovima za koje je igrala nizala uspehe, a najveći trijumf je zabelžila sa Vakifbankom, sa kojom je 2013. osvojila i titulu u Ligi šampion i na Svetskom klupskom prvenstvu, kao i titulu MVP oba takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track