LOPOV SE OBESIO: Čovek osumnjičen za krađu Šumaherovih nalaza nađen mrtav u zatvoru
Foto: Reuters

Izbegao suđenje

LOPOV SE OBESIO: Čovek osumnjičen za krađu Šumaherovih nalaza nađen mrtav u zatvoru

Ostali sportovi -
Neimenovani čovek se nalazio pod istragom zbog kršenja privatnosti, time što je ukrao i potom pokušao da proda lekarske nalaze sedmostrukog šampiona Formule 1

Čovek koji je osumnjičen da je u junu iz bolnice u Lozani gde se leči Mihael Šumaher ukrao medicinsku dokumentaciju sedmostrukog šampiona Formule jedan, nađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u Cirihu gde je smešten nakon hapšena u utorak. Zvaničnih detalja nema, ali se sumnja da je reč o samoubistvu.

Neimenovani čovek se nalazio pod istragom zbog kršenja privatnosti, time što je ukrao i potom pokušao da proda lekarske nalaze slavnog Nemca, koji je stradao na skijanju u Grenoblu krajem prošle godine. Posle privođenja on je negirao optužbe i trebalo je da se nađe pred sudijom u sredu, ali je pronađen mrtav. Pošto mu se nije sudilo, po švajcarskom zakonu, on se smatra nevinim.

Šumaherov menadžment u junu je objavio da su njegovi lekarski nalazi ukradeni i da lopovi pokušavaju da ih prodaju medijima.Tada je poručeno da će biti podneta prijava protiv osoba koje su počinile to krivično delo, a policija je prethodnih nedelja intenzivno radila na istrazi.

Lekarski nalazi su navodno ukradeni iz Univerzitetske bolnice u Lozani, gde se Šumaher nalazi od sredine juna, kada se probudio iz gotovo šestomesečne kome..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track