LOS ANĐELES ZAMENILA BUDIMPEŠTOM: Srpska manekenka koja voli vaterpolo
Foto: Privatna Arhiva

Desna ruka našim novinarima

LOS ANĐELES ZAMENILA BUDIMPEŠTOM: Srpska manekenka koja voli vaterpolo

Ostali sportovi -
Tijana Tamburić svakodnevno pomaže u obavljanju zadataka izveštača sa Evropskog prvenstva u vaterpolu
1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Dani u Budimpešti i posao izveštača sa Evropskog prvenstva u vaterpolu bili bi daleko teži da nismo imali tu sreću da nam od dolaska desna ruka bude Tijana Tamburić.

Devojka rođena u Beogradu, ima više nego zanimljivu životnu priču, a ljubav prema vaterpolu dovela ju je i u glavni grad Mađarske gde, kao volonter, radi na uzimanju izjava od igrača za zvanični sajt Šampionata. Pored svog posla uvek nalazi vreme da odgovori na brojne zahteve srpske ekipe i bukvalno je uz njenu pomoć lakše raditi na bazenu Alfred Hajoš.

U neobaveznom razgovoru saznali smo da se bavi manekenstvom, pa smo odlučili da i sa našim čitaocima podelimo zanimljivu priču.

- Već osam godina se bavim manekenstvom. To je uvek bilo povremeno jer sam išla u školu i na fakultet. Završila sam istoriju Istočne Evrope na UCL - kaže za Kurir Tijana i otkriva zanimljivosti iz života modela.

- Snimala sam na Maldivima, Kanarskim ostrvima, Stokholmu, SAD... Iz Los Anđelesa sam došla u Budimpeštu da volontiram.

Studiranje u Londonu imalo je veliki uticaj na njeno "otkrivanje" vaterpola.

- Na fakultetu su nam ponudili da pomognemo tokom Olimpijskih igara i bazirali su me na vaterpolo. Nakon toga sam aplicirala i za Svetsko prvenstvo u Barseloni i ponudili su mi da budem menadžer.

U međuvremenu je završila fakultet i došla do vremena da se bavi manekenstvom.

- Od februara do juna sam bila na relaciji Los Anđeles - Njujork i pratila šta se dešava oko Evropskog prvenstva u Budimpešti. Znala sam da ću imati letnji odmor i odlučila da volontiram i ovde. Sviđa mi se sve ovo što se dešava, kao i mogućnost da upoznajem nove ljude - zaključila je Tijana i dodala da su joj naši igrači kao braća, ali da može da kaže da su najbolji frajeri.

Izdavaštvo

Uvek uz knjige i stripove

Tijana Tamburić je, zajedno sa ocem Živojinom, u Srbiji pokrenula izdavačku kuću Omnibus.- Trenutno imamo oko dvadeset knjiga koje su objavljene u inostranstvu, a ja sam ih prevela na srpski. Tu je i internet sajt modestycomics na kom se nalaze stripovi autora sa prostorabivše SFRJ prevedeni na engleski - objasnila je Tijana i naglasila da je otac 2010. godine na Sajmu knjiga dobio nagradu za delo Stripovi koje smo voleli.

Specijalni izveštač Kurir sporta iz Budimpešte Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track