MALI: Beograd će davati više novca za kajak
Foto: Printskrin

Prijem za osvajače medalja

MALI: Beograd će davati više novca za kajak

Ostali sportovi -
Mi kao grad trenutno izdvajamo tri i po miliona dinara godišnje i planiramo da to povećamo u narednom periodu. Kajakaški sport je to zaslužio, rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će Grad povećati ulaganja u srpski kajak, koja trenutno iznose oko tri i po miliona dinara godišnje.

"Mi kao grad trenutno izdvajamo tri i po miliona dinara godišnje i planiramo da to povećamo u narednom periodu. Kajakaški sport je to zaslužio", rekao je Mali novinarima u skupštini grada.

Gradonačelnik Beograda primio je danas osvajače medalja na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Kajakašku delegaciju činili su "zlatni" Nebojša Grujić i Marko Novaković, "srebrne" sestre Moldovan, Nikolina i Olivera, kao i osvajači bronzanih medalja, Dalma Benedek-Ružičić, Vladimir Trubarov i Marko Tomićević.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vam čestitam na ovom istorijskom uspehu. Osvojili smo pet medalja, od čega četiri u olimpijskim disciplinama. To je lepa osnova za pripreme koje nas očekuju sledeće godine i ono što je kajakašim vrhunac svega, a to su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je kazao i da će podržati nacionalni savez ako bude želeo da organizuje neki Svetski kup sledeće godine. Trener Miroslav Aleksić je kazao da kajakašima znači podrška Beograda.

"Gradonačelnik nas podržava od kada je preuzeo funkciju. On prati kajak i to nama mnogo znači, jer ako političari razumeju šta treba sportistima, onda mi možemo da donosimo još bolje rezultate", rekao je Aleksić.

On je kazao da je Kajakaški savez Srbije napravio plan reorganizacije pre "pet-šest" godina i da on daje rezultate.

http://www.youtube.com/watch?v=YHc7mhthNfA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track