Milorad Krivokapić: Vaterpolisti ciljaju zlato na OI u Riju

Velike ambicije

Milorad Krivokapić: Vaterpolisti ciljaju zlato na OI u Riju

Ostali sportovi -
Da se pomogne Država i privreda moraju da stanu uz Savez i naše klubove, po rezultatima to zaslužujemo, tvrdi prvi čovek VS Srbije

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić tvrdi da selekcija koju predvodi Dejan Savić jedina s pokrićem može da kaže da na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju treba da juriša na zlatnu medalju.- Trudićemo se da Savez vratimo na mesto koje mu i pripada, a to je da bude, ako ne najbolji, jedan od najboljih u Srbiji. Imamo dobar odnos s Ministarstvom za omladinu i sport, što je veoma važno - tvrdi Milorad Krivokapić i dodaje:Ojačati vodene sportove- Nadam se da ćemo posle ovog Evropskog prvenstva isto imati i s privredom, kako bismo ojačali naš sport. Moramo imati jake klubove, posebno uoči olimpijske godine. Dišemo na škrge- To ne možemo sami, treba nam pomoć države i privrede, ali ih po rezultatima potpuno zaslužujemo. Ovo je jedini sport u Srbiji koji s pravom može da pretenduje na zlatnu olimpijsku medalju.

U vaterpolo se mora ulagati... Milorad Krivokapić
U vaterpolo se mora ulagati... Milorad Krivokapić

Predsedniku posebno smeta što nam klupski vaterpolo „diše na škrge“ i kao deo svoje misije vidi i rešavanje te situacije.- Klubovi su na izdisaju, nema više nikakvih finansija. Igrači odlaze, baš ovde u Mađarsku. U duelu s Mađarima videli smo da su postavili golmana koji igra u klubu s našima, i možda je to jedan od razloga što smo izgubili. Odlaze nam igrači i u Rumuniju. Nažalost, ne možemo da ih zaustavimo.

Vlada Vujasinović
Vlada Vujasinović

PodrškaSVI KAO JEDANOsim Milorada Krivokapića, u Budimpešti su uz nacionalni tim i generalni sekretar Nemanja Marijan, sportski direktor Darko Udovičić, kao i predsednik Stručnog saveta VSS Anto Vasović. Tu su i trener Partizana Vladimir Vujasinović, te legendarni srpski asovi Igor Milanović, Jugoslav Vasović i Viktor Jelenić.

Rešiti problemIGRAČIMA SE DUGUJE NOVACMilorad Krivokapić otkriva šta je zatekao u VSS.- Kad smo došli, rekli su: „Pa niste valjda toliko ludi da ćete uzeti Savez sa toliko problema“. Govorili su da je najgori u Srbiji. Ne slažem se s tim. Problemi su finansijske prirode, ali ne zbog trošenja novca na bahanalije. To su slatki troškovi, jer su momci osvojili medalje, a za njih nisu isplaćeni. Jasno i glasno smo im rekli da ćemo u naredne četiri godine pokušati da vratimo te ogromne dugove - kaže Krivokapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track