NAJKRVAVIJI SPORT NA SVETU: Pogledajte borbe brutalnije i od MMA

Ulična tuča sa pravilima

NAJKRVAVIJI SPORT NA SVETU: Pogledajte borbe brutalnije i od MMA

Ostali sportovi -
Boks otvorenim šakama, mnogi smatraju najbrutalnijim jer su udarci snađžni i bolni, a prelomi šake i nogu su česti i opasni

Slobodna borba sve više uzima primat u sportskom svijetu zbog svoje popularnosti, uzbudljivosti i, naravno, brutalnosti. Postoji jedan borilački sport koji je još krvaviji i brutalniji od MMA. On se zove boks golim rukama, mnogi ga nazivaju i najbrutalnijim sportom na svetu, a ovo je priča o njemu.Otvaraju se vrata, silaziš niz stepenice, ulaziš u dugačak hodnik u podzemlju najčešće stare, zapuštene zgrade. Hodaš hodnikom, u daljini sve se jače čuje navijanje. Ulaziš u veliki prostor nalik starom, trošnom hangaru, a u sredini publike dvojica se tuku do iznemoglosti. Ovo je najčešća scena u filmovima o borbama ogoljenim rukama, u kojoj za razliku od uličnih postoje pravila i nema udaraca u međunožje.

Ovo je, u stvari, predhodnica boksa koja postoji još od daleke 1719. godine. Prvi šampion bio je Englez Džejms Fig koji je tu titulu osvojio davne 1719. godine. Rekord za borbu najdužeg trajanja drže Džejms Keli i Džonatan Smit koji su se 1855. godine borili čak šest sati i 15 minuta, a borba je završena kada se Smit predao nakon 17 rundi.

http://www.youtube.com/watch?v=78Bokbfc170#t=556
Endi Toplif,

Naime, golom šakom je teže udariti nego s rukavicom, bilo s onom za MMA, ili onom većom za boks. Ono što ovim borcima predstavlja problem su i povrede udarci golom rukom znaju završiti s iščašenjem zgloba, lomom..., tako da je odbrambena faza dodatno otežama.

http://www.youtube.com/watch?v=LDf0NF32Vs8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track