NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Poslednjeg dana šahovske olimpijade umrla dvojica takmičara
Foto: Reuters

Šok u Norveškoj

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Poslednjeg dana šahovske olimpijade umrla dvojica takmičara

Ostali sportovi -
Šahista sa Sejšela preminuo rano popodne, a nekoliko sati kasnije tragično je život okončao i takmičar iz Uzbekistana

Šahovska olimpijada koja je upravo završena u norveškom gradu Tromsu završila je tragično. Poslednjeg dana 41. po redu Olimpijade, u razmaku od samo nekoliko sati, preminula su dvojica velemajstora ove drevne igre.

Prvi šok dogodio se u 15:30 časova u četvrtak, kada je tokom direktnog prenosa na norveškoj nacionalnoj televiziji kolabirao Kurt Majer, 67-godišnji Švajcarac koji se takmičio za Sejšele. Majer je tokom poslednje partije doživeo infarkt, a ni brza intervencija medicinskog osoblja s defibrilatorom nije pomogla pošto je ubrzo preminuo.

Prilikom intervencije medicinske ekipe nastala je panika u hali pošto je deo ljudi pomislio da je defibrilator oružje i da je u pitanju teroristički napad.

Još se bura oko smrti Majera nije stišala, a usledio je novi šok. Oko 22:30 istog dana u hotelskoj sobi preminuo je takmičar iz Uzbekistana. Policija nije saopštila ime, niti dob preminulog šahiste.

Organizatori i lokalna policija saopštili su da se radi o prirodnoj smrti u oba slučaja.

Ova Olimpijada ima još jednu mističnu priču. Naime, ženska selekcija Burundija nestala je posle petog kola i do danas još uvek niko ne zna gde su takmičarke, s obzirom da se nikome nisu javile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track