ODBOJKAŠI BEZ SELEKTORA: Igor Kolakovic podneo ostavku
Foto: Fonet/AP

Posle osam godina i osam medalja

ODBOJKAŠI BEZ SELEKTORA: Igor Kolakovic podneo ostavku

Ostali sportovi -
Kolaković je u Lođu imao sastanak sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandrom Boričićem na kojem je ponudio ostavku, a Boričić je prihvatio njegove razloge, kao i odluku da se povuče sa dosadašnje dužnosti

BEOGRAD - Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković podneo je danas ostavku na tu dužnost posle neuspešnog nastupa državnog tima na prvenstvu sveta u Poljskoj.

Kolaković je u Lođu imao sastanak sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandrom Boričićem na kojem je ponudio ostavku, a Boričić je prihvatio njegove razloge, kao i odluku da se povuče sa dosadašnje dužnosti.

Tokom sastanka dogovoreno je da Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na SP u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije, preneo je nacionalni odbojkaški savez.

Boričić je zahvalio Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji.

Kolaković je dužnost selektora reprezentacije Srbije obavljao od svetskog prvenstva 2006. i osvojio je ukupno osam medalja - jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane.

Odbojkaši Srbije pod njegovim vođstvom osvojili su bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi, zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track