Odbojkašice Srbije: Hoćemo i mi kao košarkaši
Foto: Saša Pavlić

Sutra počinje Svetsko prvenstvo odbojkašica

Odbojkašice Srbije: Hoćemo i mi kao košarkaši

Ostali sportovi -
Timski duh, jedinstvo, vera, uvek pozitivan i nasmejan trener, to je ono čemu svaka ekipa teži, poručuju naše devojke

Motivisane i u naletu pozitivne energije koju su na njih preneli naši košarkaši, srpske odbojkašice otputovale su na Svetsko prvenstvo! Devojke će se od sutra u Italiji boriti za što bolji plasman na planetarnom šampionatu, a iskusna Jelena Nikolić nada se da će po receptu košarkaša i one obradovati naciju.- Ponesene smo atmosferom i energijom koju su na nas i na celu naciju preneli naši košarkaši, čestitala bih im na tome i nadam se da ćemo i mi uspeti da uradimo nešto slično. U svlačionici su uvek dve-tri igračice koje su zadužene za muziku, ali Milena Rašić je tu glavna. Nekad se malo svađamo oko izbora, ali uglavnom prođe dobro - rekla je Nikolićeva.Sto godina zajednoDa se bez velikih očekivanja stiže se do velikih rezultata, s njom se slaže Maja Ognjenović.- Atmosfera je super, mi smo već sto godina zajedno, dobro se poznajemo. Ne volim da prognoziram, mislim da se mnogo bolje igra i da se prvenstvo bolje završi kad nema velikih očekivanja. Košarkaši su prvi i pravi primer za to, jer su otišli da bi prošli grupu, a završili su u finalu Svetskog prvenstva. Svako od nas sanja o medalji, a nadam se da će se to i ostvariti - rekla je Maja.

Plesom do zvezda... Sanja Malagurski i Stefana Veljković
Plesom do zvezda... Sanja Malagurski i Stefana Veljković

Devojke su zajedno pokušale da objasne kako su to naši košarkaši dogurali do samog vrha.- Timski duh, jedinstvo, vera, uvek pozitivan i nasmejan trener, to je ono čemu svaka ekipa teži - poručuju odbojkašice.Glavni di-džej, dizač atmosfere i adrenalina u svlačionici je Milena Rašić, koja se trudi da udovolji svima kad je plej-lista u pitanju, ali jedno se zna - narodnjaci se pevaju posle pobeda!Pevaćemo narodnjake- Teško je napraviti plej-listu koju svi slušaju. Ima svega, ali narodnjaci su u svlačionici uvek kad pobedimo - rekla je Milena, a kad je reč o devizi kojom se vode, devojke uglas poručuju:- Jedinstvom i upornim radom do pobede iz ljubavi prema otadžbini!

Srećno na SP... Odbojkašice Srbije
Srećno na SP... Odbojkašice Srbije

Jovana BrakočevićPRITAJIĆEMO SE I DATI MAKSIMUMJovana Brakočević, kao i ostale igračice, jedva čeka početak Svetskog prvenstva.- Među nama vlada euforija. Želje su velike, ali probaćemo da se pritajimo i da damo maksimum - rekla je ona.Jovana je pre nekoliko meseci uplovila u bračne vode:- Isto je kao i ranije, nas dvoje smo to samo preneli na papir i ozvaničili.

Biće teškoTERZIĆ: POLUFINALE JE CILJSelektor Zoran Terzić izjavio je da je cilj polufinale.- Svetsko prvenstvo je najvažnije takmičenje uz Olimpijske igre i očekivanja su velika, kako javnosti, tako i nas samih. Situacija je takva da veliki broj ekipa pretenduje na polufinale, i mi smo u toj grupi, ali treba biti svestan da će to biti veoma teško - rekao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track