POMOĆ: RSS uručio dresove i lopte klubovima oštećenim u poplavama

Humana akcija

POMOĆ: RSS uručio dresove i lopte klubovima oštećenim u poplavama

Ostali sportovi -
Klubovi Bask, Prva iskra, ORK Barič i ženski klub Radnički iz Obrenovca dobili su po dve garniture dresova i po 10 lopti
1 / 2

Rukometni savez Srbije uručio je materijalnu pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu tokom majskih poplava, dok će pomoć u vidu lopti i dresova biti nastavljena u fazama.

Klubovi Bask, Prva iskra, ORK Barič i ženski klub Radnički iz Obrenovca dobili su po dve garniture dresova i po 10 lopti.

Upravni odbor RSS odlučio je ranije da se prihod od utakmice reprezentacije u Nišu, 7. juna protiv Češke u muškoj i 15. juna protiv Slovenije u ženskoj konkurenciji bude usmeren za pomoć klubovima koji su pretrpeli štetu u poplava.

"Nekada i ovako teški događaji mogu biti povod za dobra i humana dela. Rukometni savez Srbije opredelio se da pomoć pruža u dva pravca: prvi da pratimo put Vlade Republike Srbije, kroz razna učešća smo im se priključili, a drugi pravac jeste da direktno pomognemo klubovima", rekao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

"Zbog specifičnosti situacije nama je cilj da pomognemo prvenstveno rukometnim klubovima sa dugogodišnjim iskustvom u malim sredinama koji su pretrpeli veliku štetu od poplava. Lopta i dres znače puno na početku", dodao je on.

Marjanović je pozvao i druge klubove da se obrate RSS-u za pomoć u rekvizitima za početak nove sezone. Svetska rukometna federacija (IHF) uplatila pomoć od 15.000 švajcarskih franaka, dok je Evropska rukometna federacija (EHF) pomogla sa 6.000 evra u opremi. Savez Austrije donirao je 1.000 evra, a Češka federacija 2.000.

Novčano su pomogli i članovi RSS, Rukometni savez Austrije 1000 evra, Rukometni savez Češke Republike 2 000 evra. Članovi RŠ, klubovi, okružni i opštinski savezi, strukovne zajednice sakupili su 330.000 dinara u novcu i oko 200.000 dinara u robi.

Zaposleni u RSS-u, nosioci nacionalnih priznanja, stipendisti Ministarstva omladine i sporta - oko 350.000 dinara, a reprezentativac Slaviša Đukanović je isporučio šleper robe sa oko 12 tona pomoći.

Rukometni klubovi iz Obrenovca, Bariča i Beograda kojima je uručena pomoć u vidu dresova i rukometnih lopti znatno su oštećeni tokom poplava. Nekima su uništeni tereni i hale, kao i oprema i rekviziti.

RSS je još jednom zahvalio svim rukometašima, rukometnim i medicinskim radnicima, trenerima, klubovima i službenim licima koji su tokom trajanja vanredne situacije pomagali ugroženom stanovništvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track