POMOĆ SVETSKOM I EVROPSKOM PRVAKU: Nova puška za zlatni rezultat
Foto: Saša Urošev

Odužili se svetskom rekorderu u streljaštvu

POMOĆ SVETSKOM I EVROPSKOM PRVAKU: Nova puška za zlatni rezultat

Ostali sportovi -
Laslu Šuranjiju, paraolimpijacu iz Novog Bečeja, svetskom i evropskom prvaku u streljaštvu, lokalna samouprava poklonila novu vazdušnu pušku

NOVI BEČEJ: Ispunjeno obećanje!

Kada je krajem prošle godine Laslo Šuranji u španskom Alikanteu, na Evropskom prvenstvu u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, postavio svetski rekord u disiplini vazdušna puška na 10 metara, skromni paraolimpijac iz Novog Bečeja poželeo je da staru pušku konačno zameni novom.

Ističući da retko koja sredina u Srbiji može da se pohvali da je njen sugrađanin nosilac svetskog rekorda, predsednik opštine Saša Šućurović obećao je da će član streljačke reprezentacije osoba sa invaliditetom Srbije, dobiti novu pušku. Na Laslovo zadovoljstvo, dato obećanje ispunjeno je ovih dana.

Laslo Šuranji, Foto: Saša Urošev
Laslo Šuranji, Foto: Saša Urošev

Novu pušku uručio mu je Ivica Milankov, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej:

- Ovakve puške već sam viđao na takmičenjima. Fantastičan je osećaj držati ovakvu pušku u rukama. Još je lepše znati da je moja. Bilo bi sjajno da sa njom na narednim evropskim i svetskim prvenstvima “upucam” neku od medalja. Očekujem da me dobro služi i u Brazilu, na Paraolimpijskim igrama 2016. godine - rekao je Laslo.

Laslo nije poklekao duhom kad je nesrećnim slučajem u ranoj mladosti završio u invalidskim kolicima. Opredelio se za streljaštvo i marjlivim radom, impozantnu kolekciju od stotinak odličja, upotpunio titulama svetskog i evropskog prvaka.

Cilja novu medalju na Svetskom prvenstvu Laslo je ovu pušku apsoutno zaslužio. On je svetski i evropski rekorder. Već nas je navikao na velike rezultate. Očekujemo da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj osvoji bar jednu medalju- kazao je Zoran Šipka, predsednik SK osoba sa invaliditetom „Olimp“ iz Zrenjanina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track