PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SVET: Učestvovao na triatlonu kako bi pomogao bratu koji umire
Foto: Twitter

Zajedno prošli kroz cilj

PRIČA KOJA JE RASPLAKALA SVET: Učestvovao na triatlonu kako bi pomogao bratu koji umire

Ostali sportovi -
Priča o dvojici dečaka, dva brata Noi (8) i Lukasu (6) Oldriču dirnula je srca širom sveta

BOJSI - Priča o dvojici dečaka, dva brata Noi (8) i Lukasu (6) Oldriču dirnula je srca širom sveta. S obzirom da Lukas boluje od neizlečive bolesti njegov stariji brat je želeo da mu pomogne, pa je odlučio da učestvuje na humanitarnom triatlonu na kojem se sakupio novac za dečiju bolnicu. Kolika je bila njegova želja najbolje potvrđuje činjenica da on tri meseca pre toga nije znao da pliva. Međutim, Noa je želeo da i njegov brat učestvuje u trci pa ga je prvo vukao u čamcu na naduvavanje, dok je plivao deonicu od 200 metara.

Tokom druge etape, tri milje duge biciklističke trke, Lukas se vozio rikši koju je ponovo vukao Noa. U poslednjoj disciplini Noa je jednu milju pretrčao gurajući kolica u kojima je sedeo njegov brat. "Učestvovanje u trci je bila Noina ideja. Rekao mi je: 'Mama, ja to hoću da uradim za njega'. Trenirali su tri meseca zajedno. Oni imaju neku posebnu vezu. Iako Lukas ne može da govori, po njegovim izrazima lica kada gleda Nou, znam da je svestan. Dok je Noa pio vodu i proveravao svoju telesnu temperaturu posle trke, Lukas je pratio svaki njegov pokret zabrinutim pogledom, ali i pogledom divljenja i ljubavi", rekla je njihova majka Alisa.

Lukas boluje od retkog i trajnog neurološkog poremećaja koji je u završnoj fazi. Ne može da hoda ni da govori, hrani se uz pomoć cevčice. Njihova majka Alisa priznala je da je trka bila teška za gledanje, ali da su oni bili sjajni i da je neverovatno ponosna na njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track