PRIZNANJE ZA SRBINA: Goran Nišavić prvi čovek za američki fudbal u Evropi!

Izbori u IFAF

PRIZNANJE ZA SRBINA: Goran Nišavić prvi čovek za američki fudbal u Evropi!

Ostali sportovi -
Pozicija predsednika IFAF Evrope nije samo priznanje, već i velika odgovornost, jer sa te dužnosti neću predstavljati samo sebe, već i zemlju iz koje dolazim", prve su reči Nišavića

Predsednik beogradskih Vukova Goran Nišavić izabran je u Kuvatu za predsednika evropskog ogranka svetske asocijacije američkog fudbala. Na kongresu IFAF, Nišavić je dobio mandat da predvodi američki fudbal u Evropi, čime je velika čast i priznanje ukazano Srpskoj asocijaciji ameirčkog fudbala, ali i američkom fudbalu u Srbiji u celini.

"Ovo je ogromno priznanje, ne samo za mene lično, već i za sve ljude koji se bave ovim sportom u Srbiji. Ovo je dokaz da su naš rad i ostvareni rezultati prepoznati od strane čitave Evrope. Pozicija predsednika IFAF Evrope nije samo priznanje, već i velika odgovornost, jer sa te dužnosti neću predstavljati samo sebe, već i zemlju iz koje dolazim", prve su reči Nišavića u obraćanju medijima posle postavljanja na mesto predsednika IFAF Evrope.

Za potpredsednika je izabran Austrijanac Gregor Murt, kao i Upravni odbor koji čine predstavnici devet zemalja (Engleska, Švedska, Španija, Holandija, Poljska, Turska, Mađarska, Finska i Belgija). Nišavić je, zajedno sa potpredsednikom, pred delegatima izneo plan koji je bio sadržan iz četiri dela: struktura, finansije, takmičenje i razvoj.

Osnovni cilj ambicioznog poduhvata koji će novoizabrani Upravni odbor, pod vođstvom Nišavića, pokušati da ostvari, odnosi se na podizanje nivoa američkog fudbala u celoj Evropi.

"Svestan sam ogromnog posla koji je ispred mene. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima sa kojima sam radio u proteklih deset godina, a sa koima ću i dalje raditi, jer bez njih, njihove energije i uloženog truda, ovo ne bi bilo moguće", istakao je Nišavić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track