PUCAO U ROĐAKA: Uhapšen bivši bokserski šampion zbog pokušaja ubistva
Foto: Boxing.com

Istraga u toku

PUCAO U ROĐAKA: Uhapšen bivši bokserski šampion zbog pokušaja ubistva

Ostali sportovi -
Portparol kancelarije lokalnog šerifa Karl Minden rekao je da je nasilje u porodici prvostepeno i da je jedna osoba teško povređena

MOMEL - Bivši bokserski šampion srednje kategorije Džermejn Tejlor uhapšen je u svojoj kući u gradu Litl Rok zbog pokušaja ubistva, nasilja u porodici i nanošnja teških telesnih povreda, objavile su danas vlasti.

Portparol kancelarije lokalnog šerifa Karl Minden rekao je da je nasilje u porodici prvostepeno i da je jedna osoba teško povređena. On je rekao da se incident desio u petak, kada je Tejlorov rođak u društvu jedne osobe došao u goste kod bivšeg šampiona, i da je posle svađe koja je izbila bokser uzeo pištolj i nekoliko puta pucao. Povređen je bokserov rođak sa dva ili tri hica, a druga osoba nije. Njih dvojica su se odvezli kolima i pronađeni su kasnije u jednoj prodavnici.

Policiju je pozvala Tejlorova žena, koja je prijavila da je neko upao u njenu kuću i da je čula pucnje. Imena nisu objavljena. Tejlor je i dalje u pritvoru, a Minden je rekao da je istraga još u toku, kao i da je 36-godišnji bokser miran i da sarađuje sa vlastima.

Džermejn Tejlor je u svet boksa ušao na velika vrata 2005. godine, kada je podeljenom odlukom sudija osvojio titule u verzijama WBC, WBA i WBO, kada je prekinuo niz od 20 odbrana titule Bernarda Hopkinsa, koga je savladao odmah potom i u revanšu.

Titulu je potom izgubio, a onda je prešao u super srednju kategoriju, u kojoj je dva puta uzastopno nokautiran. Posle duge pauze, planirao je da se vrati u ring, a za 8. oktobar je bila zakazana borba sa šampionom u IBF verziji, Semom Solimanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track