SESTRE MOLDOVAN POSETILE KURIR: Hoćemo zlato u Riju!
Foto: Dragana Udovičić

Vicešampionke Evrope

SESTRE MOLDOVAN POSETILE KURIR: Hoćemo zlato u Riju!

Ostali sportovi -
Imamo srebro sa SP i bronzu sa EP. Nadamo se da ćemo uzeti zlato na OI u Brazilu za dve godine, poručile kajakašice Olivera i Nikolina

Sestre Moldovan - Olivera (25) i Nikolina (24) osvojile su srebrnu medalju na 500 metara u disciplini K2 na tek završenom Svetskom prvenstvu u Moskvi.Kajakaši Srbije koji su osvojili medalje na SP u Rusiji juče su imali prijem kod premijera Aleksandra Vučića.Posle toga sestre Moldovan bile su gošće Kurira i istakle da im je cilj da se s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine vrate sa zlatnom medaljom.Uvek treba biti prvi- Ambicija svakog sportiste je da bude prvi, barem ja tako mislim. Sada smo bile druge na Svetskom, treće na Evropskom prvenstvu... Za dve godine su OI u Riju, došlo je vreme da i tamo uzmemo neku medalju. Naravno da bismo nas dve najviše volele da to bude zlato - kazala je Olivera Moldovan, a potom se nadovezala Nikolina:- Ostale su još dve godine do Brazila. Moramo još mnogo toga da uradimo. Očekuju nas naporni treninzi.

Nema više muljaNikolina Moldovan istakla je da je odnos države mnogo bolji nego što je to bilo pre Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Poznato je da su njih dve trenirale na kanalu Vizelj u Borči koji je bio zagađen i pun mulja.- Mnogo toga se promenilo, pre svega od Londona i našeg finala. Država je stala iza nas, kao i Ministarstvo sporta i omladine, Olimpijski komitet Srbije i Grad Beograd. Obezbedili su finansije i sada možemo cele godine normalno da treniramo. I sve što nam je potrebno da ostvarimo vrhunske rezultate - zaključila je Nikolina.

Na prijemu kod premijera Vučića
Na prijemu kod premijera Vučića

Krv nije vodaDOBRO SE POZNAJUSestre Moldovan odlično funkcionišu zajedno i jedna drugoj nedostaju kad su odvojene, ali je Nikolina priznala da više traži na treninzima:- Ja sam stroža, ali imamo dobru saradnju i ne postoji stvar u vezi s kojom ne možemo da se dogovorimo. Što se tiče treninga, lakše je što smo sestre. Zajedno smo 365 dana, 24 sata dnevno i mnogo se dobro kapiramo.

Odmor u SočijuUPOZNAĆE MAMINU FAMILIJUlivera Moldovan je kazala da na odmor idu u Soči:- Idemo u Soči da upoznamo familiju s mamine strane i da vidimo kako izgleda taj grad. Napokon da svi budemo zajedno i da se odmorimo od treninga. Kukamo jedna na drugu, ali kad se odvojimo, nije nam lako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track