ŠOKANTNA ISPOVEST JANA TORPA: Ja sam homoseksualac
Foto: AP

Priznao

ŠOKANTNA ISPOVEST JANA TORPA: Ja sam homoseksualac

Ostali sportovi -
Voditelj Majkl Parkinson izjavio je da mu je Torp priznao da je gej, uprkos tome što je u prošlosti izlazio sa ženama

Legendarni australijski plivač Jan Torp priznao je tokom jednog intervjua da je homoseksualac, preneli su australijski mediji, koji pišu da je Torp tokom intervjua koji će se tek emitovati na australijskom Kanalu 10, priznao da je homoseksualac.

Voditelj Majkl Parkinson izjavio je da mu je Torp priznao da je gej, uprkos tome što je u prošlosti izlazio sa ženama.

"Mislim da je njegova seksualnost samo njegova stvar. Ali, mislim da je to jedan od najboljih intervjua koji sam ikada uradio. Torp je pričao o depresiji i sličnim stvarima", rekao je Parkinson.

O Torpovom seksualnom opredeljenju se pričalo tokom cele njegove karijere. On je u autobiografiji naveo da "nije homoseksualac i da su sva njegova seksualna iskustva bila strejt".

"Privlače me žene, volim decu i želim porodicu jednoga dana... Znam kako izgleda kada vam tokom odrastanja govore šta ste, a onda shvatite da to nije stvarnost. Optužen sam da sam gej i pre nego što sam znao ko sam", naveo je Torp u autobiografiji.

Torp (31), koji je jedan od najpoznatijih sportista Australije, pokušavao je da se navikne na novi život posle plivačke karijere i da se izbori sa neuspehom u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. godine. O svojim problemima sa alkoholom i o depresiji Torp je pisao u autobiografskoj knjizi.

On je u novembru 2006. godine saopštio da završava karijeru zbog nedostatka motivacije, a pet godina kasnije odlučio je da učestvuje u kvalifikacijama za Igre u Londonu, ali nije uspeo da uđe u reprezentaciju Australije. Nakon toga najavio je da će učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Barseloni prošle godine i Igre Komonvelta 2014. godine, ali je odustao zbog povrede ramena.

Torp je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja u trkama slobodnim stilom, od toga pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu. On je osvojio 11 zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, što je treći najbolji rezultat u istoriji plivanja. Ispred njega su samo Amerikanci Majkl Felps sa 26 i Rajan Lohte sa 15 zlatnih medalja.

Torp se leči od depresije, a u februaru je primljen na rehabilitaciju, pošto je zajedno uzimao antidepresive i lekove protiv bolova kako bi umanjio bolove od povrede ramena.

http://www.youtube.com/watch?v=EFlXRhT2FP4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track