SRAMOTA: Herojima se duguje milion, a večitima su dali 3,2 miliona evra

Vaterpolisti osvajaju medalje i ne znaju za premije

SRAMOTA: Herojima se duguje milion, a večitima su dali 3,2 miliona evra

Ostali sportovi -
Vujošević i Čović pre nekoliko meseci žestoko se svađali zbog novca poreskih obveznika, a između sebe podelili ogromne pare

Svi znaju da su zlatni, a malo ko je upoznat s tim da se našim vaterpolistima na ime premija duguje skoro milion evra.Zvuči neverovatno, ali je bolno istinito - 80 odsto duga Vaterpolo Saveza Srbije od 133 miliona dinara odnosi se na nagrade i premije onima koji su ovoj zemlji prethodnih godina doneli toliko uspeha i radosti. Valja istaći da je država Srbija prošle godine dala čak 3,2 miliona evra košarkaškim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi. Od toga, 1,7 miliona evra crno-belima, a 1,5 miliona timu sa Kališa.Uzeli 17 titulaOve podatke Duško Vujošević i Nebojša Čović izneli su u emisiji "Utisak nedelje" kod Olje Bećković i tim brojkama šokirali domaću javnost.Pre samo nekoliko meseci bili smo svedoci mučne javne svađe između trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića i predsednika Crvene zvezde Nebojša Čovića zbog toga ko je dobio više novca od države. Vaterpolistima, koji su od raspada SFRJ osvojili 17 raznih titula, pitanje je kada će i da li će uopšte nešto od zaostalih premija biti isplaćeno.Propada nam liga- Znam da vaterpolo nije popularan kao fudbal ili košarka, ali, iskreno, plašim se za moj sport! Za vaterpolo nije potreban veliki novac, da jeste, verovatno ne bismo bili ovako uspešni, ali bojim se da, ako ovako nastavimo, ne budemo svedoci poslednje generacije koja je bila dominantna. A ponosni smo kad se vratimo, kada Mađare razbijemo kao Nemci Brazilce u fudbalu - kaže za Kurir legendarni srpski vaterpolista Jugoslav Vasović, koji je bio član Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije, i dodaje:- Nekada smo bili šampioni u košarci, a danas ne možemo da priđemo velesilama. To je zbog urušavanja sistema, a mene je strah ne samo za vaterpolo nego za kompletan srpski sport. Svi smo u problemu. Naša vaterpolo liga je bila najjača u Evropi, a pitanje je da li će je ubuduće uopšte biti. Drugo, gde su bivši asovi? U vaterpolu smo ostali samo Savić, Vujasinović, Jelenić i ja.

Tako se navijaMAĐARI NAM ODRŽALI LEKCIJUMi smo Mađarima održali lekciju iz vaterpola, a oni nama iz ponašanja. Od 2006. samo jednom smo promašili borbu za medalju i to je bio smak sveta. Ne mogu da zamislim šta bi bilo kod nas sa 1:6 u finalu velikog takmičenja. Verovatno bi svi napustili tribine pre kraja, a Mađari su i dalje navijali za svoj tim - jasan je Vasović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track