STONOTENISER BEZ RUKU: Pobeđuje sa reketom u ustima

Nema predaje

STONOTENISER BEZ RUKU: Pobeđuje sa reketom u ustima

Ostali sportovi -
Ibrahim Hamato je još kao dete izgubio obe ruke u saobraćajnoj nesreći, ali, kako ističe, nije izgubio volju da ostvaruje snove

Egipćanin Ibrahim Hamato je prvi stonoteniser u svetu sa invaliditetom koji nema nijednu ruku, ali mu to ne smeta da se takmiči i pobeđuje.

Hamato je još kao dete izgubio obe ruke u saobraćajnoj nesreći, ali, kako ističe, nije izgubio volju da ostvaruje snove.

“Bio sam sudija dok su moji prijatelji igrali tenis. A kada je jedan od njih osporio moju odluku, počeo sam se baviti ovim sportom“, izjavio je Hamato.

On je prvi stonoteniser koji igra držeći reket u ustima.

“Kada nisam našao nikoga da mi pomogne, počeo sam da treniram sam. Bacao sam nogama lopticu na zid, a onda reketom u ustima pokušavao da je udarim. Dugo vremena sam tako trenirao, stvarno je bilo naporno. Imao sam jake bolove u vratu i ramenima, ali nisam odustao. Vremenom, telo se naviklo na treninge“, ističe Hamato.

On je otkrio da su mu na telu najviše stradali vrat i zubi.

Hamato je počeo trenirati krajem 80-tih godina. Osvojio je zlatnu medalju na afričkom turniru za invalide 1991. godine, srebrnu na afričkom Kupu invalida 2010. godine i četvrto mesto na Svetskom kupu za invalide.

http://www.youtube.com/watch?v=aDdh2439hnU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track