Traže pare, a ne žele da dođu na sastanak
Foto: Marina Lopičić

Mali odziv na sastanku s ministrom sporta

Traže pare, a ne žele da dođu na sastanak

Ostali sportovi -
Predstavnici SSS, OK Srbije, Partizana i Zvezde nisu se pojavili na javnoj raspravi o predlogu Strategije razvoja sporta

Ministarstvo omladine i sporta organizovalo je u Beogradu javnu raspravu o predlogu Strategije razvoja srpskog sporta, a odziv je bio kriminalno loš.Na skupu se nije pojavio niko iz Sportskog saveza Srbije, niti iz Olimpijskog komiteta Srbije, baš kao ni predstavnici Partizana ili Crvene zvezde, dok su učešće uzeli mnogi, uslovno rečeno, manji klubovi i sportovi. Biraju skupoveOvakav potez jasno pokazuje da je pojedincima razgovor s tim ministarstvom potreban samo onda kad treba da im se dodeli novčana pomoć, dok s druge strane, ne žele aktivno da učestvuju u radu i poboljšanju stanja u srpskom sportu.Stav Ministarstva je da prethodna strategije sporta nije završena do kraja i da bi ovim novim dokumentom trebalo da se zaokruži i da se na taj način poboljša stanje u srpskom sportu.

Oporavio se od operacije...Vlade Divac; Aleksandar Šoštar
Oporavio se od operacije...Vlade Divac; Aleksandar Šoštar

Briga o mladima- Tu smo da bismo vodili računa i brigu o sportu, mladima i budućnosti Srbije i naša ideja je bila da dobijemo konstruktivne predloge kako bismo mogli da unapredimo sistem sporta u Srbiji jer ova strategija se odnosi na sve i traži od nas trud i odricanje kako bismo poboljšali zdravlje nacije - rekao je tom prilikom ministar Udovičić, a prenosi Tanjug.Na ovom skupu bilo je reči o rekreativnom i školskom sportu i poboljšanju infrastrukture, koja je loša. Ovakve javne rasprave organizuju se u svim većim gradovima u Srbiji, poput Sombora, Kragujevca, Niša i Novog Sada, a u Beogradu je bio najlošiji odziv. Upravo je to razočaralo sve u Ministarstvu, budući da su klubovi iz prestonice najglasniji kad se govori o donacijama i pomoći države.

Nedostatak infrastruktureATANASOV: OMLADINA MORA DA VEŽBAPomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov istakao je da su tri osnovne tačke prethodne strategije vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture, a da će one biti upotpunjene unapređenjem rekreativnog sporta.- U Srbiji je ovaj problem vezan za nedostatak objekta, dok mladi u Evropi imaju sve uslove za rad, ali je evidentna nezainteresovanost. Naš cilj je da omladinu privolimo da vežba najmanje tri puta nedeljno - kaže Atanasov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track