TRIJUMF NEMANJE SAVIĆA: Najbolji srpski golfer briljirao na Adi
Foto: Kurir Sport

Turkiš Erlajns pro-am

TRIJUMF NEMANJE SAVIĆA: Najbolji srpski golfer briljirao na Adi

Ostali sportovi -
On je stabilnom igrom u dve runde ostvario ukupan rezultat od 134 (66+68) i tako je odneo pobedu ispred Igora Miličića koji je imao dva udarca više (71+65). Treću poziciju sa 137 udaraca zauzeo je Matjaž Gojčić
Najbolji srpski profesionalni golfer Nemanja Savić pobednik je Turkiš Erlajns Pro-am turnira, koji se prethodna dva dana održavao na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji.

On je stabilnom igrom u dve runde ostvario ukupan rezultat od 134 (66+68) i tako je odneo pobedu ispred Igora Miličića koji je imao dva udarca više (71+65). Treću poziciju sa 137 udaraca zauzeo je Matjaž Gojčić.

Treće izdanje Pro-am turnira održano je u organizaciji Srpskog profesionalnog golf udruženja u saradnji sa Turkiš Erlajnsom, a učestvovalo je 19 profesionalaca i 57 amatera. Pojedinačni pobednici određivani su na osnovu ukupnog broja udaraca u dva dana, dok su se timovi sastavljeni od jednog profesionalca i tri amatera takmičili računavši dva najbolja rezultata na svakoj rupi po stejblford neto sistemu.

Timsku pobedu sa čak 179 poena odneli su Andrej Kraljič, Boris Trampuž, Alberto Paoli i Simon Vabić. Drugo mesto sa 173 poena zauzeli su Bernard Munič, Mitja Pakar, Andrej Martinčić i Matjaž Žarn, dok su treći, sa istim brojem poena, bili Janez Grilc, Andrija Đorđević, Erik Graser i Srđan Babić.

Posebnu nagradu u vidu vaučera i odlaska na profesionalni šampionat Evrope u Bugarsku sredinom oktobra dobio je Vladimir Simeunović, kao najuspešniji član Srpskog profesionalnog golf udruženja.

Golf sezona na Adi Ciganliji nastavlja se ovog vikenda, kada je na programu novi turnir iz Masters serije – „Dajners klub“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track