UDOVIČIĆ: Centar u Šapcu besplatan za sve građane
Foto: AP

Centar za veslački sport

UDOVIČIĆ: Centar u Šapcu besplatan za sve građane

Ostali sportovi -
Inicijativa je da grad Šabac dobije sportski višenamenski centar koji će biti besplatan za sve građane, čime nastavljamo i sa našom idejom da sport ne bude privilegija za bogate već dostupan širem krugu, rekao je ministar omladine i sporta

ŠABAC - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potvrdio je danas da će u Šapcu početi realizacija projekta Centra za veslački sport.

Udovičić je u Šapcu rekao da će taj grad, kajakaški klub Zorka i njen predsednik Miroslav Aleksić, država i međunarodni donatori obezbediti sredstva za Centar za veslački sport.

"Inicijativa je da grad Šabac dobije sportski višenamenski centar koji će biti besplatan za sve građane, čime nastavljamo i sa našom idejom da sport ne bude privilegija za bogate već dostupan širem krugu", rekao je Udovičić novinarima u Šapcu.

On je dodao da ministarstvo sporta i vlada ulažu podjednako u sve grane sporta. Predsednik kajakaškog kluba Zorka rekao je da će Centar u Šapcu biti namenjen kajakašima i veslačima iz cele Srbije i da će biti u potezu Save kod Mišarske ade.

"Realno je očekivati da već iduće godine bude završen deo sa jezerom i kupalištem, jer smo tehnički mnogo dobro uradili. Već smo dobili dozvole Srbija i Vojvodina voda. Ta faza koštaće oko milion evra, što znači da nije velika investicija u sport u koji smo se nakon 30 godina vratili na velika vrata. Sa poslednjih takmičenja vratili smo se sa pet medalja", rekao je Aleksić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track