Uz košarkaše, svečani doček za strelce i rvača Štefaneka
Foto: Fonet

Gradonačelnik Beograda najavio

Uz košarkaše, svečani doček za strelce i rvača Štefaneka

Ostali sportovi -
Mali je čestitao srpskim košarkaškima na plasmanu u finale prvenstva sveta, ženskoj i muškoj reprezentaciji u streljaštvu na osvojenim medaljama na svetskom prvenstvu u Granadi, kao i svetskom šampionu Štefaneku

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da će se košarkašima na svečanom dočeku u ponedeljak u 20 časova ispred Starog dvora pridružiti i ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, kao i rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Taškentu.

On je čestitao srpskim košarkaškima na plasmanu u finale prvenstva sveta, ženskoj i muškoj reprezentaciji u streljaštvu na osvojenim medaljama na svetskom prvenstvu u Granadi, kao i svetskom šampionu Štefaneku.

"Čestitam reprezentativcima Srbije na ogromnim uspesima i pozivam građane da se u ponedeljak okupe u što većem broju kako bismo zajedno proslavili njihove medalke", rekao je Mali.

U slučaju vremenskih neprilika, svečani doček biće organizovan u Beogradskoj areni.

Na 51. šampionatu sveta u Granadi, koji traje do 20. septembra, srpski strelci osvojili su tri medalje i dve olimpijske vize za Rio 2016.

Zlatnu medalju osvojila je ženska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Šekarić, Z. Arunović, Veličković), dok su bronze pripale ženskoj reprezentaciji vazdušnom puškom (Maksimović, Biserčić, Arunović) i muškoj reprezentaciji MK puškom 60 metaka ležeći (Pletikosić, Sebić, Mirosavljev).

Štefanek je u Taškentu osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, donevši Srbiji prvo odličje na svetskim prvenstvima posle sedam godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja