ASMIR PRESTUPOM ISPUSTIO SREBRO: Kolašinac osvojio peto mesto na EP
Foto: Reuters

Ništa od medalje

ASMIR PRESTUPOM ISPUSTIO SREBRO: Kolašinac osvojio peto mesto na EP

Ostali sportovi -
Kolašinac je u finalu kontinentalnog šampionata kuglu bacio 20,55 metara

CIRIH - Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Cirihu u finalu discipline bacanje kugle.Kolašinac je u finalu bacio kuglu 20,55 metara. On je u prvoj seriji imao hitac od 20,11 metara, a u trećoj 20,36. Svoj najbolji rezultat u finalu od 20,55 metara imao je u poslednjoj seriji. Srpski atletičar je prestupio u prvoj, četvrtoj i petoj seriji.Zlatna medalja pripala je Nemcu Davidu Štorlu, koji je ostvario rezultat od 21,41 metar. Srebro je osvojio Španac Borha Vivas (20,86m), a bronza je pripala Poljaku Tomašu Majevskom (20,83m).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Bio sam spreman za mnogo više, što je pokazao moj rezultat na MOSI igrama kada sam bio blizu ličnog rekorda - 20,79m. Međutim, nije sve išlo po planu", rekao je Kolašinac.TOK FINALA

Kolašinac je prestupio u četvrtoj seriji. Naš atletičar je prestupio i u narednoj seriji, ali je imao hitac blizu 21 metar. Da nije prestupio verovatno bi osvojio drugo mesto. Srpski atletičar je u poslednjoj seriji bacio kuglu od 20,55 metara što je na kraju bilo dovoljno za peto mesto na EP.Srpski atletičar je u trećoj seriji bacio kuglu na daljinu 20,36 metara. Kolašinac je izborio još tri finalne seriji, a i dalje se nalazi na šestom mestuKolašinac je u drugoj seriji imao bolji hitac i kuglu je bacio 20,11 metara. Srpski atletičar se posle druge serije nalazi na sedmom mestu. Štorl i dalje u vođstvu.Kolašinac je prestupio u prvoj seriji, ali se čni da je njegov hitac bio oko 20 metara. Najbolji rezultat u prvoj seriji imao je Nemac David Štorl, koji je kuglu bacio 21,41 metar.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track